0
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Barcelona at Stark Arena on February 02, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by David Damnjanovic/Starsport)

BARSA PREVELIKI ZALOGAJ ZA ZVEZDU: Crveno-beli prokockali sve šanse koje su im Katalonci nudili!

Objavljeno: 02.02.24 u 21:55

Jedna bleda partija srpskog kluba, ali ni gosti im nisu dozvolili previše

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u utakmici 25. kola Evrolige na svom parketu od ekipe Barselone rezultatom 76:85.

Prve poene na ovom meču je postigao Džabari Parker i to prelakim prodorom kroz odbranu crveno-belih, dok domaći nisu iskoristili dva uvodna napada. Posle skoro dva minuta bez pogotka, prvi koš na meču za Zvezdu postiže Jago. U prvom delu prve četvrtine Barsa je igrala izuzetno dobru odbranu na šta domaći nisu imali adekvatan odgovor.

Nešto bolji odgovor je imala Zvezda u nastavku kada je Bolomoboj zakucavanjem uspeo da spusti prednost gostiju na 8:9, ali onda je opet bilo propusta u odbrani i lakih poena za goste. Do kraja su crveno-beli na krilima dobre defanzive i pogodaka Nedovića uspeli da umanje vođstvo koje je Barsa tekla do tada, tako da su na kraj prve četvrtine bili na pola koša minusa.

Opet previše ležerno ulazi Zvezda u četvrtinu, Barselona lako pravi seriju od 4:0, a Tobi uspeva da prvim poenima bivšem klubu prekine taj niz samo na kratko do trojke Brizuele već u sledećem napadu. Važnu trojku pogađa Majk Tobi da bi Brizuela trećom trojkom u nizu ponovo napravio tišinu u Areni.

Brizuela je nastavio da rešeta i novom trojkom je uvećao prednost gostiju na +10. Veliki broj promašaja na obe strane doneo nam je puna dva minuta bez pogodaka iz igre. Do kraja deonice Barsa je održala visoku prednost sa kojom je otišla na veliki odmor.

Ponovo Zvezda loše otvara četvrtinu. Džabari Parker je pogodio dva vezana šuta, potom i Nikola Kalinić i Janis Sferopulos je morao da traži tajmaut već posle dva minuta igre u trećoj deonici. Zvezda je uspela da uhvati zalet i spusti se na 13 poena minusa, ali je nova trojka Brizuele sve vratila na početak.

Novi zalet su domaći napravili preko Nemanje Nedovića čijim košem se Zvezda konačno vratila na deset poena minusa, ali nove greške odbrane omogućile su Barsi da vrati prednost sa kraja prvog poluvremena tako da je ova deonica zapravo bila nerešena 19:19.

Odmah na startu četvrte četvrtine Jan Veseli pravi nesportski faul nad Tobijem, koji promašuje oba slobodna bacanja, a onda domaćin ne koristi ni posed, da bi na drugoj strani pogodio Rokas Jokubaitis. Barselona opet uspeva da napravi seriju i da ode na +17, dok se čini da Zvezda prosto večeras nema igru.

Uspeva Jago da odgovori sa pet vezanih poena čime smanjuje zaostatak na 12 poena. Imali smo u naredna dva minuta jednu rezultatsku klackalicu, koš Gilespija pa trojka Brizuele tako da je razlika ostala dvocifrena tri minuta do kraja. Tek dva minuta pre kraja košem Smarta Zvezda uspeva da se spusti na jednocifreni minus, ali samo na kratko pošto je Ernangomez pogodio na drugoj strani. Zvezda je do kraja meča uspela samo da ublaži novi poraz u Evroligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter