0
Evropske lige

FOTO: Chelsea FC/X

AMERIKANAC I ČELSI PONOVO NA UDARU: Čelnik Sitija zagrmeo protiv engleskog velikana!

Objavljeno: 02.02.24 u 17:49

Ovo što Čelsi radi je teže od prestupa Evertona“

Stiv Borson, bivši finsijski savetnik Mančester sitija tvrdi da Čelsi krši pravila o Finansijskom fer-pleju i da će zbog toga biti kažnjen.

Evertonu je u decembru oduzeto deset bodova zbog kršenja istog, a prošlog meseca su opet optuženi, zajedno uz Notingem Forest.

Klubovima Premijer lige je dozvoljeno da imaju gubitak ne veći od 105 miliona funti tokom perioda od tri godine, a krajnji rok je 30. juna.

Otkako je Tod Boeli sa svojim konzorcijumom preuzeo Čelsi u maju 2022. godine, potrošio je više od milijardu funti na pojačanja.

Tu vrednost su nekako amortizovali time što određena obeštećenja plaćaju za period od nekoliko godina, ali su i tako najveći potrošači u ligi u tom periodu.

Koristili su trikove o amortizaciji, ali mislim da su svakako u nevolji jer će gotovo sigurno prekršiti FFP za ovu sezonu. To je sigurno osim ako, što je malo verovatno, do 30. juna ne prodaju igrače za više od 100 miliona funti – rekao je Borson.

Problem Čelsija je, kako kaže, što na leto sledi Euro, a Čelsi bi morao veoma brzo da proda igrače da bi izbegao problem. S druge strane, klubovi će znati da se Čelsiju žuri da proda igrače, pa će taktizirati i otežati im posao.

Ovo što Čelsi radi je teže od prestupa Evertona. Premijer liga će to videti kao svesno kršenje. Čelsi je može da krije iza toga da gradi novi stadion ili da nenamerno krši pravila – zaključio je Borson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter