1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SPREMA SE NOVI ODLAZAK SA MARAKANE: Crvena zvezda planira da proda još jednog fudbalera!

Objavljeno: 01.02.24 u 16:11

Ovako nešto se i naslućivalo

Fudbalski klub Crvena zvezda je tokom zimske „pijace“ bio veoma aktivan, ali izgleda da promene u sastavu neće stati samo na tome. Prema informacijama koje su procurele iz srpskih medija, Kings Kangva se nalazi na izlaznim vratima kluba i gotovo je sigurno da će napustiti ekipu pod vođstvom trenera Vladana Milojevića.

Iako se većina evropskih država suočava sa završetkom prelaznog roka u ponoć, transfer Kangve bi mogao biti realizovan i nakon isteka roka, posebno s obzirom na mogućnost selidbe u Rusiju. Prethodno se spominjalo interesovanje klubova poput Krila Sovjetov, Rostova i Baltike za mladog Zambijca. Budući da prelazni rok u Rusiji traje do 22. februara, postoji realna šansa da Kangva završi u nekom od klubova ruske Premijer lige.

Baltika se ističe kao najupornija u pregovorima, a postoji informacija da bi Kangva uskoro ponovo mogao kročiti ruskim terenima. Crvena zvezda zahteva obeštećenje u iznosu od 1,5 miliona evra, što je suma koja odgovara iznosu koji je plaćen kada je Kangva stigao u klub iz Arsenala iz Tule.

Nedolazak Kangve na pripreme u Kipru nakon eliminacije Zambije sa Kupa afričkih nacija dodatno potkrepljuje priču o njegovom odlasku, a spekuliše se i da njegov menadžer već aktivno radi na pronalaženju nove sredine.

Iako će Kangva napustiti Crvenu zvezdu, izgleda da transfer neće doneti očekivano veliko obeštećenje. Teško je očekivati da klub dobije više od 1.500.000 evra za igrača koji nije uspeo da se nametne kao stalni član prve postave, uprkos povremenim svetlim trenucima tokom mandata različitih trenera poput Dejana Stankovića, Miloša Milojevića i Baraka Bahara.

Ostaje da vidimo koja će biti naredna destinacija za mladog Zambijca, ali jedno je sigurno – Kings Kangva će krenuti putem novih izazova, ostavljajući iza sebe Crvenu zvezdu.

2
2
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter