0
Evroliga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS PRED DUEL SA BARSELONOM: ‘Za mene je to važno!’ (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.24 u 15:55

‘Igramo protiv kvalitetnog protivnika, znamo koliko je Barselona opasna kao tim.’

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Barselonu u okviru 25. kola Evrolige u ‘Štark areni’. Trener tima sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos je pred ovaj duel rekao da moraju biit veoma koncentrisani i da pokušaju da poremete igru katalonskog giganta.

-Igramo protiv kvalitetnog protivnika, znamo koliko je Barselona opasna kao tim. Imaju mnogo igrača koji su na visokom nivou i mogu odlično da igraju. Zato moramo biti veoma koncentrisani da pratimo naš plan, da pokušamo da poremetimo njihovu igru, da pročitamo šta će nam dati. Za mene je veoma važno da se suočimo s njima kao tim jer pojedinačno imaju igrače koji, ako se fokusirate na 2-3 igrača, neko drugi može da vas „ubije“. Zato moramo da se suočimo svi zajedno kao ekipa i to je ono što ćemo pokušati da uradimo sutra – naveo je.

Dodao je da se Miloš Teodosić oseća bolje.

-Miloš se oseća bolje, još ima malo bola, ali mnogo je bolje, biće bolje – nastavio je Grk.

Španski tim je pobedio prvu utakmicu rezultatom 86:81.

-Da, tačno je, ali u prvom meču protiv njih imali smo neke loše trenutke u kojima nismo imali šansu da steknemo dvocifrenu prednost. Ali nakon toga smo se dvaput vratili i bili smo u igri do poslednjih sekundi. Mislim da smo sada spremniji da pratimo plan i to je najvažnije. Ta utakmica bila je rano u mojim danima u Crvenoj zvezdi. Tako da mislim da su naši igrači spremniji da prate plan i budu mnogo bolji i konstantniji u ovoj utakmici od 40 minuta – istakao je Janis.

Najvažnije je pokazati želju za pobedom.

-Kada igrate ovakve uzastopne utakmice, ne verujem da jedan dan može napraviti razliku. Najvažnija stvar je pokazati svima da želimo da pobedimo utakmicu više od njih. I ako se borite za svaku loptu više od njih, onda pokazujete da želite utakmicu više i pobedićete – jasan je.

Ne razmišlja o plej-ofu.

-Ali mi ne razmišljamo, rekao sam ovo mnogo puta, mi ne razmišljamo o plej-ofu. Želimo da se fokusiramo samo na utakmicu. I želimo da igramo svaku utakmicu od sada kao borbu. Tako igramo, s ovom mentalitetom, i na kraju ćemo videti šta ćemo naći – zaključio je Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ:

PARTIZAN BOLJI OD BOTEVA: ‘Crno-beli’ ostvarili maksimalan učinak na Kipru bez primljenog gola!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter