0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PROSINEČKI BI MOGAO PONOVO NA SELEKTORSKO MESTO: ‘Žuti’ kandidat da preuzme reprezentaciju iz Afrike!

Objavljeno: 01.02.24 u 11:30

Hrvatski strateg želi nove izazove.

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki jedan je od kandidata da preuzme nacionalni tim Gane, prenose mediji iz te zemlje. Ova reprezentacija je nakon velikog razočarenja na Kupu Afričkih Nacija, gde su ispali iz grupne faze je odlučila da se rastane sa sadašnjim selektorom Hjutonom.

Tamošnji Fudbalski savez očigledno veruje u ljude sa Balkana, pošto su Ganu već vodila četvorica Srba, Milan Živadinović, Radomir Dujković, Goran Stevanović Milovan Rajevac, koji je to radio sa veliki uspehom, pošto je sa ovom reprezentacijom stigao do četvrtfinala Svetskog prvenstva Južnoj Africi 2010. godine.

Osim Prosinečkog, pretendi za ovu poziciju su još i bivši trener Volfzburga koji im je doneo titulu u Bundesligi 2009. godine, Feliks Magat Jirgen Koler. Ovo je drugi put da Prosinečki konkuriše za selektorsko mesto u Gani, pošto je mogao 2012. godine posle smene Stevanovića da sedne na klupu ovog nacionalog tima, ali su se oni tada odlučili za Džejmija Apiju.

Hrvatski stručnjak je do sada u svojoj karijeri vodio Crvenu zvezdu, Kajzerisport, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denilspor, Olimpiju iz Ljubljane, Rudeš.

BONUS VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter