0
Ministarstvo omladine i sporta

FOTO: Ministarstvo sporta

Održan bilateralni sastanak u oblasti sporta između Republike Srbije i Mađarske! (FOTO)

Objavljeno: 01.02.24 u 15:30

Dobri odnosi sa komšijama.

Ministar sporta Zoran Gajić održao je bilateralni sastanak sa državnim sekretarom za sport u Vladi Mađarske Dr Adamom Šmitom. Bilateralni sastanak u fokusu je imao razmenu stručnosti u oblasti sportske nauke, metodologije treninga, radi poboljšanja opštih performansi sportista obe zemlje.

FOTO: Ministarstvo sporta

Dogovrena je saradnja na istraživačkim inicijativama kako bi se donele inovacije u metodologijama i opremi za obuku. Obe susedske zemlje neguju globalnu saradnju i unapređenje sportskih ideala prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti, što pruža priliku za interakciju i razmenu znanja među različitim zainteresovanim stranama u vezi sa sportom.

Obe strane su pozdravile uspešne rezultate i podvukli važnost jačanja konkurentnosti i unapređenja resursa u obezbeđivanju održivosti i otpornosti sporta. Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević i Uroš Pribićević, pomoćnik ministra Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije kao i ambasador Mađarske u Srbiji Nj.E. Jožef Mađar.

FOTO: Ministarstvo sporta
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter