0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BOMBA U REGIONU: Robert Prosinečki preuzima reprezentaciju iz komšiluka!

Objavljeno: 01.02.24 u 18:31

On je navodno prvi favorit

Bivši trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, stoji kao prvi kandidat za preuzimanje uloge selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore, nakon odlaska Miodraga Radulovića. Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, nije žurio sa izborom, ali se isticalo da će selektor biti neko iz Srbije ili Crne Gore, a trenutno Prosinečki ima najviše šanse za tu poziciju.

Prosinečki i Savićević su bili deo legendarnog tima Crvene zvezde, poznatog kao Zlatna generacija, koja je osvojila titulu šampiona Evrope 1991. godine pobedivši Olimpijk iz Marseja u Bariju.

Podgorički list „Vijesti“ ističe da je Prosinečki najozbiljniji kandidat za selektora Crne Gore, uz napomenu da se većinski uslovi moraju dogovoriti, a potom i potpisati ugovor. Navodi se da je pismena prijava za selektorsko mesto u Gani bila samo privid, dok se kandidatura za Crnu Goru čini mnogo realnijom.

Prosinečki, čija trenerska karijera uključuje rad u Crvenoj zvezdi, turskim klubovima Kajzerispor i Denizlispor, Olimpiji Ljubljana, Rudešu iz Zagreba, kao i selektorske mandate u Azerbejdžanu i Bosni i Hercegovini, trebao bi postati sedmi selektor fudbalske selekcije Crne Gore. Takođe, bio bi drugi stručnjak iz Hrvatske koji preuzima tu ulogu, nakon Zlatka Kranjčara.

Ukoliko se dogovori oko ličnih uslova i potpiše ugovor, Robert Prosinečki će svoj trenerski debi imati već u martu, u prijateljskim utakmicama protiv Belorusije i Severne Makedonije. Prve takmičarske izazove će dočekati na jesen u Ligi nacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter