0
Evroliga

Saša Obradović (FOTO: YouTube/Screenshot)

SAŠA OBRADOVIĆ NAKON POBEDE NAD PARTIZANOM: ‘On je bio X faktor na ovoj utakmici!’ (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.24 u 22:25

‘Moramo se pripremiti za svaku utakmice, treba nam pomoć, treba nam prednost domaćeg terena.’

Košarkaši Monaka nadigrali su Partizan u ‘Kneževini’ 85:70 u okviru 24. kola Evrolige. Trener domaće ekipe, Saša Obradović je nakon utakmice da su njegovi izabranici odigrali odlično defanzivno i pored lakih poena Kevina Pantera i da su odradili dobar posao kao tim.

– Vidljivo je u statistici, ali mislim da je ovo neverovatna utakmica, pogotovo defanzivno. Mislim da je, uprkos velikom broju teških poena Pantera, da smo uradili dobar posao kao tim. Znali smo da Partizan nikad neće odustati. Pokušavamo da budemo bolji iz meča u meč, da napredujemo. Bilo je dobro, tipična plej-of utakmica. Verujem da su svi uživali gledajući – započeo je.

Dodao je da navijači moraju da budu glasniji.

– Ljudi moraju da razumeju, gde god igramo igramo sa šest igrača. Navijači moraju biti glasniji nego ikad. Moramo se pripremiti za svaku utakmice, treba nam pomoć, treba nam prednost domaćeg terena. Ne moram to da govorim, svako mora biti spreman na svakom posedu, moramo napraviti neki pritisak, moramo podržati naš tim, dati našim igračima samopouzdanje kada im ne ide dobro. Moramo biti tu svih 40 minuta. Pa čak i tada nije lako dobiti bilo koju utakmicu u Evroligi. Pogotovo sada, kada je svaka utakmica kao Evroliga – nastavio je Saša.

Istakao je da je Džordan Lojd bio X faktor večeras.

– On je bio X faktor na ovoj utakmici, u napadu i odbrani. Napravio je razliku u skokovima, bio je stvarno prisutan. Nije bilo lako postići poene u reketu. Dobro je u svakoj utakmici imati nekog drugoj aktivnog. Našli smo ritam, Džordan nije ni trenirao, a bio je dobar, enorman doprinos je doneo i pomogao timu. Kako on vodi tim, to je neverovatno, način kako spaja saigrače, kako priča sa njima i podržava ih. Nije samo napadački da radi dobar posao, već i u odbrani – smatra bivši strateg Zvezde.

Dotakao se i Majka Džejmsa.

– Za mene bi bilo specijalno da uradimo nešto kao tim, ovo je specijalan tim. Srećan sam zbog njega. Pre svega, on je najodgovornija osoba koja mene čini boljim trenerom. Na stranu sve nagrade koje je dobio kao igrač, on je spektakularan da ga gledate. Više nego ikad je zreo, uključen u igru tima. Užitak je trenirati takvog momka. Glavni faktor je imati Džordana u timu, nemati ga, uz svo dužno poštovanje ostalima, on nam daje stabilnost. On uvek pravi dobre odluke na terenu. Tako je u ovom trenutku, ali u nastavku, kada bude još bolji bićemo pretnja za sve ostale – govorio je on.

Monako je u prvoj utakmici poražen od Partizana, Obradović je uveren da su naučili lekciju iz tog duela.

– Naravno da smo naučili iz prve utakmice. Tada smo imali veliku frustraciju što nismo slavili, dobili smo motivaciju za ovu. Definitivno smo naučili lekciju za ovu utakmicu. Prethodne godine nam ova utakmica nije puno značila, protiv Partizana, jer smo već bili kvalifikovani na top4 poziciju. Znati da ovaj tim nikada ne staje da igra, ove godine smo dosta puta okretali utakmice. Znali smo da moramo da igramo 40 minuta, to smo uradili, poboljšali ritam u poslednjoj deonici – jasan je Obradović.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter