1
Evroliga

FOTO: KK Partizan Mozzart Bet/X

U DUELU DVOJICE OBRADOVIĆA MEČ JE PRIPAO SAŠI: Monako savladao raštimovani Partizan! (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.24 u 21:02

Srpski tim poražen u veoma bitnom meču.

U okviru 24. kola Evroliga u odmerili su snage košarkaši Monaka Partizana od 19 časova. Izabranici Saše Obradovića dobili su ovaj susret rezultatom 85:70, a ‘crno-beli’ su zakompikovali svoju sudbinu nakon ove izgubljene utakmice. Najefikasniji na utakmici bio je Kevin Panter sa 28 poena, slede ga Frenk Kaminski sa 17 i Zek Ledej sa 8.

Sa druge strane kod raspoloženih ‘Kneževa’ najviše se istakao Majk Džejms koji je ubacio 19 koševa, osim njega bili su precizni Žaite 14 i Okobo 13.

PRVA ČETVRTINA:

 

Ekipa Saše Obradovića ušla je bolje u ovaj susret koji su stvorili prednost od 6:0 odmah na početku. Sa druge strane, Partizan loše počinje utakmicu po ko zna koji put i dozvoljava protivniku da stvori veliku prednost na početku. Nalet ‘Kneževa‘ je prekinuo Kevin Panter koji je pogodio sa polu distance, ali je Džejms ponovo vratio +6 (8:2). 

Žaite je pravio ogromne probleme odbrani ‘crno-belih’, ali su se takođe dosta mučili i u napadu, gde su dosta promašivali. Nakon pet ipo minuta igre Partizan je uspeo da se konsoliduje, a Kaminski je pokazao sjajne napadačke sposobnosti i prevario Žaitea, a potom i pogodio i smanjio prednost Monaka na samo +2 (10:8).

Nastavio je Kaminski sa odličnom igrom, koristio je fanstatično mis-meć situacije, ali nisu domaći posustali ni u jednom trenutku. Najraspoloženiji za igru u redovima Partizana bio je Panter koji je držao ‘crno-bele’ i zahvaljujući njegovim poenima srpski tim je prvi put poveo na susretu minut pre kraja prve deonice (16:14). 

Monaku je opala igra, a igrači Partizana su to koristili. Nakon prvih deset minuta borbe izabranici Željka Obradovića vodili su 16:14 i pored izuzetno dobrog početka ‘Kneževa’.

DRUGA ČETVRTINA:

Počeli su košarkaši Partizana na sjajan način drugu deonicu kada je pogodio Kaminski trojku, ali je Lojd uzvratio na drugoj strani na spektakularan način, a to je ujedno bilo prvi uspešna šut za tri Monaka. Domaća ekipa je u ovoj deonici igrala sa dosta kontakta i agresivnije nego u prvoj.

Arbitri su takođe pustili čvršću igru, ali su gosti preuzeli inicijativu koju su imali Kneževi. Velika borba se vodila u drugoj četvrtini, dosta agresivnija igra ova tima koju su arbitri dopustili. U nastavku igra sa dosta seckanja, Partizan je bio u blagom padu, pa je Monako došao do serije od 8:0 i ponovo poveo (30:26).

Ali, jednostavno Panter je bio izuzetno raspoložan i nakon tajm-auta Žoca pogodio je trojku i to su bili prvi poeni za Partizan nakon dužeg vremena. Došli su ‘crno-beli’ do egala (32:32) pogotkom Kabokla, ali je brzo odgovorio Džejms koji je pogodio i vratio prednost ‘Kneževa‘ (34:32).

Minut ipo pre kraja Monako spakovao brzih šest poena Partizanu i došao do velikih +8 (42:33), ali su gosti uspeli da prekinu taj nalet. Nakon uzbudljivog prvog poluvremena na odmor se otišlo rezultatom 44:48, a Panter je pogodio uz zvuk sirene veoma važnu trojku.

TREĆA ČETVRTINA:

Nakon dva neuspela napada Partizana, Monako je prvi došao do poena u drugom delu, ali je Kaminski uzvratio na drugoj strani. Žaite je nastavio da igraju visokom nivou i u nastavku koji je pogađao lake poene, a Džejms se takođe istakao asistencijama. Nisu ‘crno-beli’ bili dovoljno skocentrisani nakon odmora, a ‘Kneževi’ su to koristili.

Definitivno se Aleksa Avramović još uvek nije vratio iz povrede, ali je ipak dao sve od sebe, onako kako to ume. Velika borba se vodila u ‘Kneževini’ oba tima su dala svoje maksimume, samo što su domaći delovali konkretnije. Partizan je prelako puštao da Monako dolazi do poena, odbrana gostiju nije delovala organizovano.

Crno-beli’ su imali visok procenat za tri poena, ali su domaći bili konkretniji, pa su izabranici Željka Obradovića morali da nađu način da zaustave ‘Kneževe’. Panter je sve vreme predvodio napadački arsenal Partizana i na dva minuta do kraja trećeg dela pogodio izvanrednu trojku. 

Ovaj period utakmica ipak je pripao gostima sa 23:21, ali je Monako imao prednost (65:61), a u zadnjih deset minuta će sigurno biti drame.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Uz veliku sreću i nepažnju odbrane Partizana na startu poslednje deonice Lojd je stigao do brzih četiri poena. ‘Crno-bele’ u uvodim minutima nije hteo slušao šut, pa su dobrih 3 ili 4 minuta bili bez poena, ali je i Monako promašivao neke važne koševe. Odvojio se u jednom trenutku domaćin na dvocifrenu prednost od +11 (72:61), a Džejms je pogodio fanstatičnu trojku 

Nije išlo kako treba po Partizan u poslednjem delu susreta, ‘Kneževi’ su stekli najvećau prednost na utakmici od čak +13 (74:61). ‘Crno-beli’ su prekinuli veliku seriju od domaćina od 9:0 i postigli prve poene u četvrtoj četvrtini tek nakon skoro pet minuta igre kada je precizan bio Doužer.

Kada se činilo da ‘crno-beli’ mogu nešto konkretno da naprave, košarkaši Monaka su ekspresno napravili seriju od 5:0. Uspeli su izabranici Saše Obradovića da nadigraju Partizan i upišu 14. evroligaški trijumf ove sezone rezultatom 85:70.

 

2
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter