0
Evroliga

FOTO: Virtus Segafredo Bologna/X

EL: Žalgiris rutinski sa Efesom, ‘Manekeni’ pali u ‘OAKA areni’, Barselona ubedljiva protiv Bolonje! (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.24 u 23:55

Veče bez velikih uzbuđenja!

Ove nedelje igra se duplo kolo Evrolige, a u okviru 24. kola košarkaši Žalgirisa dočekali su Anadolu Efes od 19 časova. Izabranici Andree Trinkijerija slavili su rezultatom 96:70 i ostvarili veoma bitnu pobedu, a italijanski stručnjak polako diže Litvance iz ponora. Najefikasniji na susretu bio je Džim Klajbern sa 19 poena, slede ga Tompson sa 17 i Larkin sa 8.

U redovima pobedničke ekipe najbolji je bio Laurinas Birutis koji je ubacio 18 poena, zatim Brejdi Manek i Ronald Šmits sa po 13. Žalgiris je sada na 15. mestu sa 18 bodova isto koliko ima i Efes i u sledećem kolu igraju protiv Panatinaikosa, dom turska ekipa protiv Milana.

U drugoj utakmici u ‘OAKA areni’ Panatinaikos je dočekao Olimpiju iz Milana i odneo ubedljivu pobedu od 79:62. Nakon ovo trijumfa ‘Zeleni’ su sada na trećem mestu sa 30 boda, dva manje od Barselone i biće zanimljivo do kraja, a u sledećoj utakmici će odmeriti snage sa Žalgirisom, dok će ‘Manekeni’ na megdan Efesu.

Najefijasniji u redovima grčkog tima bio je Marijus Grigonis koji je postigao 15 poena, slede ga Hernangomez sa 12 i Matija Lesor sa 12 takođe. U Milanu Šabaz Nejpir imao je odličnu partiju sa 16 postignutih poena, što je i najbolju učinak na susretu, a osim njega istakli su se Nikola Mirotić sa 11 i Hol sa 7.

I u poslednjem susretu za večeras košarkaši Barselone Virtus Bolonje odmerili su snage od 20:30. Španski tim je ubedljivo pobedio ekipu iz studentskog grada rezultatom 84:57. Za Katalonce su najefikasniji bili Vili Hernangomez koji bio ujedno i najefikasniji na susretu sa 17 poena, Nikola Laprovitola sa 16 i Dario Brizuela sa 11. 

U redovima Bolonja najviše poena je postigao Isaja Kordinije 12, Lundberg 11 i Miki 8. ‘Blaguarana’ još uvek drži drugu poziciju sa 32 boda, a u sledećoj utakmici igra protiv Crvene zvezde u ‘Štark areni’. Sa druge strane italijanski gigant se nalazi na mestu ispod sa dva boda manje i u narednom kolu odmeriće snage sa Partizanom na domaćem terenu,

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter