0
Evroliga

Regular season round 24 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda (Red Star) and Valencia in Belgrade, Serbia on Jan. 30, 2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

UTAKMICA SEZONE ZA NEMANJU NEDOVIĆA: Valensija večeras nije imala šanse!

Objavljeno: 30.01.24 u 21:59

Bitna pobeda za ‘crveno-bele’.

Crvena zvezda je večeras u Štark areni dočekala ekipu španske Valensije. Bitna vest za trenera Sferopulosa pre samog meča bila je potvrda da je Teodosić spreman da zaigra večeras.

Prve poene na utakmici postigao je Luka Mitrović, kada se odlično pozicionirao ispod koša i lako završio na obruču.

Jako loše napadački počele su utakmicu obe ekipe, pa su u tom periodu svi poeni bili izuzetno važni. Prve poene za Valensiju postigao je Džons, nakon više od četiri minuta igre.

Regular season round 24 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda (Red Star) and Valencia in Belgrade, Serbia on Jan. 30, 2024.
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Bila je ovo jedna izuzetno loša prva četvrtina kada su obe ekipe u pitanju. Zaista nismo mogli da uživo u košarkaškim potezima tokom prvih deset minuta. Nakon prve deonice rezultat je bio 11:12. 

Drugu deonicu Zvezda je otvorila serijom 6:0, što je nateralo Mumbrua da odmah zatraži tajm-aut. Serija se nastavila i nakon toga, jer su trojke pogodili Teodosić i Hanga, da bi Valensija svoje prve poene u drugoj deonici postigla sa linije penala. Zvezda je u tom periodu stigla do svoje prve dvocifrene prednosti. Usledio je period igre u kom su ekipe igrale nešto sporije, što je odgovaralo Valensiji u tom trenutku. Nakon prvog poluvremena Zvezda je imala prednost – 39:30.

Regular season round 24 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda (Red Star) and Valencia in Belgrade, Serbia on Jan. 30, 2024.
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na startu drugog poluvremena Valensija je pokazala drugačiji pristup, i dosta lakše dolazila do poena. Ipak, i Zvezda je imala spremne odgovore, a posebno raspoložen bio je Nemanja Nedović. Nakon tri deonice, razultat je bio 61:49.

Start poslednjeg perioda bio je veoma žustar. Crvena zvezda ja malo ‘kuburila’ na šutu, ali je održavala dvocifrenu prednost. Katastrofalno veče imao je Smart koji zaista ništa nije mogao da pogodi na šutu. Ipak, čak i on je uspeo da pronađe neka kvalitetna rešenja u momentima kada je to bilo jako bitno za ‘crveno-bele’.

Zvezda je mirno privela utakmicu kraju i slavila 82:64.

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter