0
Evroliga

during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠTA JE PROBLEM ZVEZDE I PARTIZANA? Legenda srpske košarke otkrila da nije samo novac potreban za rezultat!

Objavljeno: 29.01.24 u 15:20

Čuveni košarkaš ovako posmatra celu situaciju

Bivši košarkaški reprezentativac i trenutni predsednik KK Vojvodina, Željko Rebrača, izneo je svoje gledište o trenutnom stanju Partizana i Crvene zvezde, naglašavajući da je vreme i kontinuitet ključan faktor za uspeh, uprkos ogromnim budžetima koje ova dva kluba poseduju.

Beogradske rivale, Partizan i Crvena zvezda, očekuje novo izazovno duplo kolo u Evroligi, a Rebrača ističe da svi klubovi, uključujući i ova dva, moraju uložiti napore i vreme kako bi dostigli željenu visinu.

Kada sam ja igrao košarku, Panatinaikos je godinama ulagao mnogo novca, ali nisu svake godine bili prvi. Vreme i kontinuitet su bitni da bi došao do vrha. Mi smo malo specifični kao navijači jer želimo sada i odmah rezultat – rekao je Rebrača za Tanjug, dodajući da je potrebno strpljenje i izdržljivost.

Rebrača je posebno pohvalio atmosferu i strast prema košarci u Beogradu, ističući važnost podrške lokalnih navijača. Govoreći o povratku Željka Obradovića kao trenera Partizana, Rebrača smatra da je ta energija dobrodošla ne samo za Partizan, već i za košarku uopšte u Srbiji.

Upitan o velikom broju stranih igrača u ovim klubovima, Rebrača je istakao važnost ulaganja u mlađe igrače i rad na bazi.

Danas se traži rezultat i nema niko vremena da sačeka mladog igrača. Teško će mladi igrač danas dobiti šansu u Partizanu i Crvenoj zvezdi – naglasio je Rebrača.

Kao predsednik KK Vojvodina, Rebrača zagovara ulaganje u mlade igrače i izgradnju baze koja će koristiti reprezentaciji i razvoju mladih talenata. Naglašava da su manje sredine poput Novog Sada ključne za razvoj košarke, a Vojvodina teži postati regionalni centar za razvoj mladih igrača.

Rebrača je kritikovao trenutni sistem obuke dece u kojem nedostaje fokus na osnovnim fizičkim aktivnostima, tehnici i psihološkoj pripremi. Kako bi se to promenilo, osnovao je košarkašku akademiju Željko Rebrača, koja ima za cilj pružanje sveobuhvatnog pristupa razvoju mladih igrača. Akademija ima edukativni pristup, uključujući radionice, psihološku pripremu, učenje engleskog jezika i savete o bezbednosti na internetu.

7
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter