2
Domaći fudbal

Svetozar Markovic Partizan v Nica during the UEFA Conference League 2022/2023 match on stadium FC (JNA) on September 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ODBIJENA PONUDA U HUMSKOJ: Sveta Marković ostaje u Partizanu bar do leta!

Objavljeno: 29.01.24 u 12:12

Ni on nije hteo da ide, ni klub nije hteo da ga pusti

Kapiten Partizana, Svetozar Marković, ostaje verni član beogradskog kluba, odbivši nedavne ponude iz Slovana iz Bratislave i ruske Baltike, prenose srpski mediji. Lider i najveći klub Slovačke bio je spreman da plati obeštećenje od 1.200.000 evra, ali ni igrač ni Partizan nisu bili zainteresovani za saradnju.

Iako je cifra za obeštećenje od strane Baltike iznosila 1.500.000 evra početkom januara, Marković je i tada odbio ponudu. Razlog za odbijanje ruske ponude leži u njegovom stavu da odlazak u Rusiju, koja nema izlaz u evropska takmičenja, nije optimalan izbor, posebno ne u trenutku kada klub iz Premijer lige bori za opstanak.

Važno je napomenuti da čak i da je transfer bio blizu realizacije, Partizanu ne bi pripala cela suma od obeštećenja. Prema prethodnom dogovoru prilikom Markovićevog povratka u Partizan 2022. godine, klub deli zaradu od transfera s bivšim klubom Olimpijakosom. Osim toga, klub je obavezan platiti određene „penale“ ako fudbaler napusti Partizan bez obeštećenja.

Pored ponuda iz Bratislave i Baltike, interesovanje za Markovića pokazala je i Bolonja tokom istog perioda kada su angažovali Mihajla Ilića, ali ta priča zasad ostaje samo na nivou interesovanja.

Svetozar Marković, koji je letos imenovan za kapitena Partizana, uspešno se prilagodio novoj ulozi. Tokom jesenjeg dela sezone, odigrao je 21 meč za crno-bele i postigao jedan gol. Njegova odluka da ostane u klubu predstavlja pozitivan signal za navijače Partizana dok se klub bori za svoj status u Superligi.

4
1

2 Komentara

    • Dobar decko ali kiksira cesto i nije dobar za zadnjeg, može da igra negde na sredini ali ne u Partizanu,,,

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter