0
Domaći fudbal

Fudbal UEFA Europa League season 2013-2014 Crvena Zvezda Vs. Cernomorec (Odessa) Milos Ninkovic Beograd, 08.08.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KRAJ JEDNE VELIKE KARIJERE: Stigao u Zvezdu kad je bilo najteže, a sada će okačiti kopačke u klin!

Objavljeno: 29.01.24 u 14:33

Slobodno bismo mogli reći najomiljeniji fudbaler Crvene zvezde u 21. veku

Srpski fudbaler Miloš Ninković najavio je da će okončati svoju blistavu karijeru nakon završetka aktuelne sezone, prenose australijski mediji.

Miloš Ninković, nekadašnji reprezentativac Srbije, koji sada ima 39 godina, nedavno je doživeo povredu lista koja ga je sprečila da nastupa. Oprostio se od fudbalskog sveta izražavajući zadovoljstvo svojom karijerom, ističući važnost poštovanja saigrača i protivnika.

Želim da budem upamćen kao igrač koji je uvek davao sve od sebe. Prezadovoljan sam sa velikim brojem trofeja, ali mi je najvažnije poštovanje saigrača i protivnika,“ izjavio je Ninković.

Ninković je svoju karijeru započeo u Čukaričkom, a potom je od 2004. do 2013. godine nosio dres kijevskog Dinama, stekavši status reprezentativca u tom periodu. Na vrhuncu karijere, sa 29 godina, prihvatio je poziv Crvene zvezde i već u prvoj sezoni osvojio šampionsku titulu za klub.

Osim Crvene zvezde, Ninković je igrao za Evijan, a zatim je sedam godina nosio dres Sidneja, sa kojim je osvojio tri šampionske titule. Njegov poslednji klub je bio Vestern Sindi Vonderers. Ninković se smatra jednim od najboljih stranih fudbalera u istoriji australijskog fudbala.

Fudbalska javnost u Srbiji i šire, s osećanjem zahvalnosti, oprašta se od Miloša Ninkovića, čije će ime ostati urezano u istoriju fudbala kao jednog od velikana koji je svoj doprinos dao ne samo u domovini već i na međunarodnoj sceni.

102
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter