0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

DOCIĆ SA BELE TAČKE U 94. MINUT ZA POBEDU: Čukarički i Voždovac odmerili snage! (FOTO)

Objavljeno: 29.01.24 u 17:49

Kapiten Brđana prelomio.

Strelci: 1:0 – Stojanović u 4, 1:1 – Petrović u 64, 2:1 – Docić iz jedanaesterca u 94. minutu. Stadion u Limasolu. Gledalaca: 30. Sudija: Jorgos Karavelas.

Čukarički – Voždovac 2:1 (1:0)

ČUKARIČKI: Kaličanin, Stevanović, Kovačević, Jovanović, Endijae, Kovač, Milojević, I. Miladinović, Stojanović, Adžić, Ivanović. Od 60. minuta: Filipović, Subotić, Nikčević, U. Miladinović, Rogan, Serafimović, Sisoko, Janković, Vranješ, Docić, Melo.

VOŽDOVAC: Katić, Krpić, Zečević, Pavlović, Đuričić, Matić, Jočić, Mitrović, Vujanović, Nešković, Flemings. Od 60. minuta: Gudžulić, Vidić, Kojić, Lukić, Antonijević, Miletić, Pirgić, Rodrigo, Kolarević, Skrobonja, Petrović.

FOTO: FK Čukarički

U četvrtom prijateljskom meču na pripremama na Kipru, po dogovoru dvojice trenera igranom 105 minuta, Čukarički je slavio protiv Voždovca sa 2:1. Brđani su poveli pogotkom Luke Stojanovića u ranoj fazi susreta, još u četvrtom minutu, izjednačio je Petrović u 64, a trijumf svom timu obezbedio je Marko Docić iz jedanaesteraca u 94. minutu.

Prvu priliku imao je Čukarički, već u trećem minutu posle odličnog prodora Igora Miladinovića po desnoj strani i ubacivanja šutirao je Stojanović, ali ga je odbrana Voždovca izblokirala, Brđani su dobili samo korner. Ipak, minut kasnije, posle sjajnog dodavanja Kovača Stojanović je rutinski savladao Katića preciznim udarcem sa 14 metara – 1:0.

Prvu ozbiljniju priliku Voždovac je imao u 20. minutu, Igor Miladinović je skrivio slobodan udarac, a Vujanović je sa 17 metara šutirao pored živog zida, ali je Kaličanin bio siguran. Još jednom je mladi golman belo-crnih bio na iskušenju, u 27. minutu urodio je plodom visoki presing Voždovca, na kraju je Jočić šutirao sa 20 metara, ali je Kaličanin izbio loptu u korner.

FOTO: FK Čukarički

Odličan je bio prodor Adžića posle dodavanja Miladinovića u 32. minutu, prošao je ofanzivni vezista Brđana po levoj strani, ušao u šesnaesterac i pokušao da uposli Stojanovića, ali je ovaj zamalo zakasnio. U finišu prvog poluvremena Voždovac je imao dve vrlo dobre prilike. Prvu, u 41. minutu, kad je posle centaršuta sa leve strane Jovanović nešto lošije intervenisao glavom, lopta je pogodila prečku njegovog gola. Drugu, minut kasnije, kad je Matić snažno šutirao sa 20 metara, ali je Kaličanin bio izvrstan u toj situaciji.

Prvu priliku u nastavku imao je Čukarički, Igor Miladinović je sjajno povukao kontru i uposlio Adžića, koji je iskosa sa leve strane ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je odbrana Voždovca uspela da ga izblokira. Odmah potom, Adžić je odlično izveo korner, Kovač je glavom šutirao, ali je ponovo jedan odbrambeni igrač Voždovca vrlo dobro reagovao, spasio je čist gol u toj situaciji.

FOTO: FK Čukarički

U 60. minutu jedna od najlepših akcija na meču, završena je velikim promašajem Jočića, koji je izašao u situaciju „jedan na jedan“ sa Kaličaninom, ali je sa 15 metara šutirao pored gola. Odmah potom, obojica trenera su izvela druge timove, koji su odigrali ostatak meča. I posle samo četiri minuta u novim sastavima Voždovac je izjednačio, odlično je sa desne strane centrirao Pirgić, a Petrović je iz drugog pokušaja savladao Filipovića – 1:1.

U 67. minutu Čukarički je mogao do novog vođstva, dobio je nešto malo više prostora Uroš Miladinović, odlično je šutirao sa 18 metara, ali je golman Voždovca još bolje intervenisao. Dobru šansu Brđani su imali u 80. minutu, Nikčević je probao sa 14 metara iskosa sa desne strane, golman Gudžulić je odbrani, a Melo zamalo zakasnio da loptu iz neposredne blizine ubaci u mrežu.

FOTO: FK Čukarički

Po završetku 90 minuta igre po dogovoru odigrano je još 15 minuta. I u dodatnom vremenu Čukarički je izborio trijumf. U 94. minutu Janković je driblingom prevario čuvara i iznudio jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio je kapiten Marko Docić – 2:1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter