1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

ZVEZDA IMA VELIKU PREDNOST NA POLUVREMENU: Može li Partizan ponovo do čudesnog preokreta?

Objavljeno: 28.01.24 u 20:07

Velika borba na obe strane parketa.

U okviru 18. kola ABA lige, Crvena zvezda je pred svojim navijačima u ‘Štark’ areni dočekala Partizan.

‘Večiti derbi’ od velike je važnosti, jer je Zvezda dve pobede ispred Partizana u regionalnoj ligi, pa bi eventualnom pobedom gotovo izvesno obezbedila prvo mesto, dok bi trijumfom ‘crno-belih’ stvari postale još intresantnije. Prvi derbi u ABA ligi ove sezone pripao je Partizanu, koji je slavio sa 11 poena razlike.

during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Oba tima utakmicu su otvorila sjajno u defanzivi.. Nije se lako dolazilo do obruča, ali je Zvezda uspevala da pronađe šuteve za tri poena. U prvoj polovini prve deonice precizni su bili Gidraitis, Lazić i Jago, dok je jedine poene za ‘crno-bele’ postigao Doužer sa poludistance.

Na nešto manje od četiri minuta pre kraja prve deonice, Crvena zvezda je stigla do dvocifrene prednosti. Ubrzo su obe ekipe ušle u bonus, pa su odbrane bile nešto slabije, te smo videli veći broj poena. Nakon prvih 10 minuta, rezultat je bio – 28:15.

Zakuvalo se na startu druge deonice. Zek Ledej je napravio nesportsku ličnu, kada je ničim izazvan odgurnuo Nemanju Nedovića.. Na sve to reagovao je Teodosić, pa je on dobio tehničku grešku. Prvi dvocifren na utakmici postao je Hanga, nakon trojke iz velike udaljenosti. Važnu ulogu za Partizan igrao je Frenk Kaminski sa niskog posta, gde košarkaši Crvene zvezde nisu imali rešenje za njega. Na nešto više od tri minuta pre kraja prvog poluvremena, Zvezda je stigla do više od 20 poena prednosti. Na dva minuta pre kraja prvog poluvremena, Hanga je napravio nesportski prekršaj nad Doužerom, koji je krenuo u kontru. Stručni štab Zvezde je tražio da se pregleda snimak, nakon čega su sudije samo ostale pri svom stavu.

Nakon prvog poluvremena na semaforu je bilo 55:38.

Пласман обезедио Sofascore

 

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter