0
AdmiralBet ABA Liga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS PONOSAN NA IGRAČE: ‘Nije lako posle poraza odigrati dobar meč!’

Objavljeno: 28.01.24 u 22:30

‘Bilo je uspona i padova, zbog psihologije.’

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 88:86 u okviru 18. kola AdmiralBet ABA lige u dramatičnoj završnici. Mogli su ‘crno-beli’ zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu da naprave čudo, ali ipak je tim sa Malog Kalemegdana preživeo. 

Trener ‘crveno-belih’, Janis Sferopulos je posle meča istakao da je ponosan na igrače kako su igrali večeras.

– Jako sam ponosan kako smo igrali večeras. Igrali smo jako dobru utakmicu o početka. Mislim da smo u prvom poluvremenu odigrali najbolje poluvreme uporedjujući kvalitet protivnika. Do kraja treće četvrtine smo bili koncentrisani. Poslednjih 5 minuta smo igubili koncentraciju – započeo je.

Dodao da su napravili određenje greške.

-Napravili smo neke greške. Dva puta smo dozvolili šuteve za tri poene, ofanzivno nismo odigrali kako je trebalo. Ali, na kraju dana, kako se utakmica završila, zaslužili smo pobedu jer smo 35, 36 minuta bili bolji tim na terenu. Jako sam srećan jer smo odgovorili dobro polse poraza koje smo imali i nastavili smo da se borimo – nastavio je on.

Naveo je da je košarka tradicija u Srbiji.

– Pre svega, ovo je velika tradicija u celoj zemlji. Znamo da je Srbija zemlja košarke, ne od sada, već od vremena kada je sport nastao. Razumete kako je sve ovo važno, za Srbiju, za Beograd. Mislim da je ova atmosfera zaista neverovatno. Ova atmosfera je tipično Balkanska, a ovo sam doživeo još u Grčkoj i Izraelu – rekao je Janis.

Nije lako odigrati dobar meč posle poraza.

– Nije lako posle poraza odigrati dobar meč. Poraz od Albe, pa meč sa Partizanom nije lako pripremiti mentalno. Bilo je uspona i padova, zbog psihologije. Posle poraza moraš da igrap, isto i kao velike pobede. za dva dana igramo protiv valensije. Moramo da kontrolišemo emocije i da budemo profesionalci. Jako je bitno da smo dobili dva meča protiv Partizana. Kada sma došao prvi meč moi je bio protiv FMP-a, a onda od Partizana. Tada smo izgubili, a zaslužili smo da pobedimo. Sada, kada imamo dve vezane pobede protiv njih, to je veoma važno – poručio je Grk.

Jago Dos Santos je odigrao sjajnu utakmicu.

– Jago je dokazao mnogo puta da je igrač ovog nivoa. Ovo mu je prva godina u Evroliga. Nismo ga potpisali za prvu petorku, a tu je i igra. Odgovara svojim dužnostima, razigrava i pogađa. Kako više bud eigrao, biće bolji i bolji. Velika je budućnost pred njim i srećni smo što ga imamo – naveo je strateg Zvezde.

Imali su uspone i padove.

– Imali smo uspone i padove. Bili smo umorni. Kada si umora nposustaješ. Igrali smo košarku, imali smo mnogo izazova protiv tima koji igra dobru košarku. Prvih minuta smo igrali jako dobro. Nije dobro, u pravu ste, ali, sa druge strane, dešava se. U ključnim momentima su napravljena dva faula za dva poena, a ne za tri, kada je to bilo najpotrebnije. Cilj je da se smanje greške i sve pohvale za Partizan koji je uspeo da se vrati – govorio je.

Pet minuta pre kraja je promenio celu petorku.

 -Promenio sam samo neke igrače, ne ceo tim. Nedovića sam izvukao, pa sam ga vratio. Morao sam da osvežim tim. ne mogu da igraju pod ovim intenzitetom svo vreme. Ne mogu da igram sa pet igrača – zaključio je Sferopulos.

OBRADOVIĆ NAKON DERBIJA: ‘Postoje neki detalji sa ove utakmice koje ne želim da komentarišem!’

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter