0
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OVO JE ZA HOSPITALIZACIJU: Nezapamćena drama u Štark areni – Derbi pripao Zvezdi, Jago je heroj! (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.24 u 21:31

Potpuna ludnica u završnici.

U okviru 18. kola ABA lige, Crvena zvezda je pred svojim navijačima u ‘Štark’ areni dočekala Partizan.

‘Večiti derbi’ od velike je važnosti, jer je Zvezda dve pobede ispred Partizana u regionalnoj ligi, pa bi eventualnom pobedom gotovo izvesno obezbedila prvo mesto, dok bi trijumfom ‘crno-belih’ stvari postale još intresantnije. Prvi derbi u ABA ligi ove sezone pripao je Partizanu, koji je slavio sa 11 poena razlike.

during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Oba tima utakmicu su otvorila sjajno u defanzivi.. Nije se lako dolazilo do obruča, ali je Zvezda uspevala da pronađe šuteve za tri poena. U prvoj polovini prve deonice precizni su bili Gidraitis, Lazić i Jago, dok je jedine poene za ‘crno-bele’ postigao Doužer sa poludistance.

Na nešto manje od četiri minuta pre kraja prve deonice, Crvena zvezda je stigla do dvocifrene prednosti. Ubrzo su obe ekipe ušle u bonus, pa su odbrane bile nešto slabije, te smo videli veći broj poena. Nakon prvih 10 minuta, rezultat je bio – 28:15.

Zakuvalo se na startu druge deonice. Zek Ledej je napravio nesportsku ličnu, kada je ničim izazvan odgurnuo Nemanju Nedovića.. Na sve to reagovao je Teodosić, pa je on dobio tehničku grešku. Prvi dvocifren na utakmici postao je Hanga, nakon trojke iz velike udaljenosti. Važnu ulogu za Partizan igrao je Frenk Kaminski sa niskog posta, gde košarkaši Crvene zvezde nisu imali rešenje za njega.

during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Na nešto više od tri minuta pre kraja prvog poluvremena, Zvezda je stigla do više od 20 poena prednosti. Na dva minuta pre kraja prvog poluvremena, Hanga je napravio nesportski prekršaj nad Doužerom, koji je krenuo u kontru. Stručni štab Zvezde je tražio da se pregleda snimak, nakon čega su sudije samo ostale pri svom stavu. Nakon prvog poluvremena na semaforu je bilo 55:38.

Drugo poluvreme trojkom za Partizan otvorio je Panter, dok je za Zvezdu precizan bio Jago iz neposredne blizine. U ranoj fazi drugog poluvremena, četvrtu ličnu je zaradio Pi Džej Dozir, koji je morao na klupu, a prve minute dobio je Jaramaz. Nedugo potom Dozir je ponovo ušao i napravio odmah petu ličnu grešku.

Poenima Jaramaza, ‘crno-beli’ su se spustili na 11 poena zaostatka nakon dužeg vremena. Bilo je jasno da Crvena zvezda nema nikakav napadački ritam na startu drugog poluvremena. Dobre minute Partizana, Zvezda je ‘presekla’ sa dve trojke.. Prvo je precizan bio Gidraitis, da bi potom iz ugla za tri pogodio i Nemanja Nedović, za +17. Posle 30 odigranih minuta, domaći tim danas vodio je 72:56.

Poslednja deonica počela je trojkom Adama Hange, koji je ostao sam na šutu nakon loše odbrane rivala. Na drugoj strani istom merom je uzvratio Naneli, koji je takođe profitirao od loše odbrane rivala. Ista situacija desila se i nešto kasnije, Naneli je ponovo bio sam, te smanjio prednost na 13 poena. Digla se Zvezda na +15, ali je novu trojku za Partizan postigao ovog puta Kaminski, za 12 poena zaostatka. Isti scenario desio se i dva napad potom. Zvezda poentira za dva, dok Partizan pogađa za tri – ovog puta preko Pantera.

Crvena Zvezda – Partizan, ABA Liga, Belgrade, Serbia on Jan. 28, 2024.
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trojku je pogodio i Avramović, te spustio Partizan na osam poena zaostatka, nakon dugo vremena. Uspela je Zvezda potom da se odbrani i poentira preko Nedovića, te ponovo ode na dvocifrenu prednost. 

Nije to omelo Kaminskog koji je pogodio za tri poena, i spustio ekipu na sedam poena zaostatka. Zvezda je loše odigrala napad i Partizan je imao šansu da se vrati u utakmicu. Bolomboj je udario blokadu Avramoviću, da bi potom Zvezdin centar napravio faul u napadu i dodatno zakomplikovao situaciju.

Panter je fauliran na šutu za tri i imao je priliku da svoju ekipu spusti na četiri poena zaostatka, što je kapiten i uradio. Potom je Gidraitis iznudio dva bacanja i oba je realizovao. Zvezda je tada imala +6. 

Avramović je pogodio veoma težak šut za tri poena, te spustio ekipu na tri razlike. Razlika između dva sata bila je četiri sekunde u tim momentima. Zvezda je izgubila loptu, i Partizan je imao 20 sekundi da organizuje poslednji napad. Jago je 17 sekundi do kraja faulirao Avramovića, koji je imao dva slobodna bacanja. On je bio polovičan.

Fauliran je potom Nedović, koji je sa linije penala šutirao polovično, baš kao i Avramović. Partizan je krenuo u napad po produžetak. Naneli je fauliran na šutu za tri poena, 11 sekundi pre kraja.. Iskusni krilni košarkaš pogodio je sva tri bacanja. Četiri sekunde pre kraja pogodio je Jago za dva poena prednosti, da bi potom Avramović promašio šut za tri poena.

Crvena zvezda – Partizan 88:86


Пласман обезедио Sofascore

 

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter