0
AdmiralBet ABA Liga

Branko Lazić (FOTO: Starsport)

NIKO KAO BRANKO LAZIĆ: Kapiten Zvezde apsolutni rekorder po broju odigranih ‘večitih derbija!’

Objavljeno: 28.01.24 u 08:00

Treneri dolaze i odlaze, a on je tu.

Vreme ja za novi ‘večiti derbi’ u košarci, četvrti ove sezone, a drugi u AdmiralBet ABA ligi. Večeras će do 19 časova u ‘Štark areni’ odmeriti snage Crvena zvezda Partizan u novom okrašju u ovoj takmičarskoj godini, a do sada su ‘crno-beli’ uspešniji i vode sa 2:1 u pobedama. 

Ovo je 299. put da se ova dva najveća srpska kluba sastaju u ovom sportu, a mnogi igrači su nosili dresove ovih timova, ali se jedan posebno izdvaja, koji i dan danas igra. To je kapiten ‘crveno-belih’, Branko Lazić, definitivno legenda kluba, a ovo mu je čak 89. ‘večiti derbi‘ koji igra i po tome je apsolutni rekorder.

Lazić je član Zvezde od 2011. godine kada je došao iz FMP-a i od tada nije napuštao Mali Kalemegdan. Za to vreme zabeležio je čak 779 nastupa, po čemu je takođe neprikosnoven, jer je sledeći na toj listi Ognjen Dobrić sa 435 mečeva. Za ovih 13 godina koliko je Branko u timu promenila su se čak 14 trenera, ali je on još uvek tu uz svoju Zvezdu i onda kada je najteže.

Što se tiče derbija posle Lazića najviše odigranih susreta ima Novica Veličković  legenda Partizana 62, potom Luka Mitrović 51 i Petar Božić 46.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter