0
Intervju

Fudbal UEFA Champions League qualifications season 20119-2020 Crvena Zvezda v Helsinki Richmond Boakye (R) celebrates after scoring a goal with Branko Jovicic Beograd, 24.07.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

NEKADAŠNJI RATNIK CRVENO-BELIH BRANKO JOVIČIĆ ZA HS: „Postavili smo granicu ispod koje Zvezda ne sme da ide!“

Objavljeno: 28.01.24 u 12:09

„Milojević će napraviti atmosferu kao što je bila u vreme njegovog prvog mandata“

Branko Jovičić, bivši igrač Crvene zvezde i trenutni član LASK-a u Austriji, podelio je svoja razmišljanja u nedavnom intervjuu za naš sajt.

Branko je Istakao važnost provedenog vremena u Rusiji kao ključnog momenta u karijeri koji mu je omogućio povratak u njegovu Crvenu zvezdu.

Govoreći o uspesima u austrijskoj Bundesligi, istakao je cilj plasmana u Evropu i optimizam povodom povratka trenera Milojevića na klupu crveno-belih.

Naš sagovornik se prisetio i na ključnu pobedu protiv Sparte Praga, koja mu je ostala duboko urezana u pamćenju. 

-Pored Srbije igrao si jos u Rusiji i sada u Austriji, gde si se najvise osecao kao kod kuce uzevsi uobzir bliskog nasog naroda sa Rusijom, a u Austriji zivi i radi dosta ljudi sa ovih prostora

Dugo godina sam bio u Rusiji, sigurno da je taj korak u seniorskom fudbalu ostavio jedan lep pecat u karijeri i prve 3 godine sam steko jedno lepo iskustvo i napravio neko ime da me preporuci da dodjem u Crvenu Zvezdu.

– Dobro vam ide u Bundesligi, izborili ste i LE, u kojoj ste imali bas nezgodnu grupu, i ove sezone idete ka Evropi, kako ti se svidja projekat LASKA?

Druga godina kako se borimo u prve 3 ekipe u Austrijskom Bundesligi, imamo dobru ekipu i bice zanimljivo u play offu, sigurno da nam je pre svega cilj da ostvarimo plasman u Evropu i da se sto bolje predstavimo, ovde godine smo imali jaku grupu, ali smo pokazali dobre igre protiv svakog, tako da ne odustajemo ni od ove sezone, mislim da mozemo i vise

– Šta misliš o povratku Milojevića na klupu Zvezde, da li može da ih vrati na pravi put?

Mislim da ce sa Milojem Zvezda izgledati dosta drugacije, da ne ispadne da pricam o nekome lose, ali on zna kako Zvezda funkcionise, napravice verujem atmosferu kao sto je bila za vreme prvog mandata, poljuljano je malo samopouzdanje igraca, ali znajuci njega radili smo 3 godine zajedno mislim da ce Zvezda izgledati dosta bolje.

– Sta misliš da je bio problem kod Bahara?

O Baharu ne bih pricao stvarno, sigurno je da svaki Zvezdas nije zadovoljan kako je Zvezda igrala, ali nisam radio sa njim tako da ne bih komentarišem.

– Kako su očekivanja rasla leta 2017. kada si ti došao Crvenu zvezdu ? Vrlo veroatno kada ste gostovali i remizirali u Pavlodaru malo ko je verovao da se nakon decenije i katastrofe u prvenstvu par meseci ranije Zvezda može vratiti u Evropu? Pa kada ste zaista onako počeli da verujete da možete do grupne faze i kako su očekivanja rasla tog leta?

Pre svega mene je docekala u Zvezdi grupa momaka koja voli Crvenu Zvezdu, i posle toga smo se da kazem skupljali jedan po jedan i napravili ekipu, koja se i dan danas cuje, prica, druzi i tome slicno. Ja sam dosao u Zvezdu kao zreo fudbaler u to vreme i stvarno smo tada isli utakmicu po utakmicu, mislim da je utakmica koja je preokrenula sve Sparta Prag kuci(2:0) tada su porasla ocekivanja svakog Zvezdasa i mislim da su se tada stvorile vece sanse da Zvezda bude u Evropi sto smo na kraju i uradili. Druge godine smo napravili veci podvig i otisli u Ligu sampiona i tada je postavljena granica ispod koje Zvezda po mom misljenju ne sme da ide.

– Imao si mnogo velikih i lepih trenutaka u karijeri, ali kada bi morao da izdvojis jedan koji bi to bio?

Pa sigurno da su to pobede u Zvezdi i period koji sam tu proveo, ali ako moram da izaberem jednu neka to bude kuci pobeda protiv Kelna, vratio sam se iz teske povrede i posle te pobede smo docekali prolece u Evropi!

– Igrao si protiv puno vrhunskih fudbalera, kada bi morao da izaberes jednog najboljeg, ko bi to bio?

Neka bude Nejmar i Mbape!

 

 

12
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter