1
Domaći fudbal

FOTO: printscreen/ Youtube Arena Sport TV

LALATOVIĆ: „Na Kipru nismo mogli da pronađemo adekvatne rivale!“ (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.24 u 16:34

Otkrio je na koji način motiviše svoje igrače.

Fudbaleri Spartaka uspešno su završili svoje pripreme na Kipru, pošto su u pet kontrolnih mečeve ostvarili četiri trijumfa. Trener Subotičana Nenad Lalatović je u razgovoru za TV „Arena sport“ rekao kako protivnici na pripremema nisu bili preterano kvalitetni.

„Uslovima na Kipru smo oduševljeni, samo što je situacija takva da nismo mogli da pronađemo adekvatne rivale, ali bilo je generalno sve u redu i zaista sma zadovoljan. Najvažnije je da se niko nije povredio i da se u Suboticu vraćamo sa pobedničkim elanom“, počeo je priču za TV Arena sport, Nenad Lalatović.

Lalatović je otkrio na koji način motiviše svoje igrače.

„Žale mi se igračli kako su umorni i da malo smanjim tempo rada, ali im uvek kažem da smo mi došli da radimo, a ne da uživamo. Govorim im da njihovi roditelji rade osam sati dnevno za 400-500 evra mesečno, dok oni imaju po dva treninga dnevno, što je oko četiri sata i onda imaju i utakmicu od sat i po, i za sve to su mnogo dobro plaćeni. Koliko oni budu dobro radili toliko će njima i njihovim porodicama biti dobro. Tako sam razmišljao dok sam bio igrač, to prenosim i svojim fudbalerima.“

Ističe da im je osnovni cilj bitku za plasman u plej-of Mozzart Bet Superlige.

„Spartak kao klub, ali i Subotica kao grad zaslužuju da imaju tim u plej-ofu, a onda i Evropi. Mislim da su oba cilja ostvariva. Za drugi nam je potrebno još nekoliko pojačanja, a mislim da bih sebe mogao da vidim naredne godine na klupi ovog kluba u borbi za izlazak na mađunarodnu secnu, mada postoje već neki nagoveštaji da bih mogao da se preselim u inostranstvo“.

Lalatović je govorio o povratku Crvenu zvezdu, ljubavi prema Vojvodini, odnosu prema Partizanu i njegovim navijačima.

„Da li ću se i kada vratiti na ‘Marakanu’ zavisi od generalniog direktora tog kluba, Zvezdana Terzića. Svi znaju da sam u Zvezdi radio za 5.000 evra, a igrači za 3.000, da nismo imali vode i struje, ali smo ostvarivali rezultate. Mislim da sam barem zaslužio da mi se neko zahvali za sve što sma tamo uradio. Moja vizija je bila da u tom klubu radim dve godine bespaltno i onda vidimo kakvi će rezultati biti“, rekao je Lalatović i dodao:

„Zvezda je moja majka ona me je rodila u igrčakom smislu, a Vojvodina kao trenera i ja ta dva kluba mnogo volim. Voleo bih da Zvezda bude šampion, a Novosađani osvoje Kup i naredne godine igraju Ligu konefrencije, jer oni to zaslužuju. Što se Partizana tiče, njega ne mrzim, ali ne navijam za njega, a sa navijačima tog kluba sam uvek imamo sjajan odnos. Tokom utakmce oni me vređaju, platili su kartu i imaju pravo na to, ali van stadiona me poštuju i ja pištujem njih. čak sei slikaju sa mnom.“

 
2
3

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter