0
Fudbal

Lautaro Martinez (FOTO: Inter/X)

INTER SEBIČNO ČUVA PRVO MESTO: ‘Neoazuri’ osvojili čitav plen na teškom gostovanju! (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.24 u 23:35

Biće zanimljivo na ‘Čizmi’ do poslednje utakmice.

Fudbaleri Intera imali su težak zadatak na uvek neugodnom gostovanju na ‘Artemijo Frankiji’ i ekipi Fiorentine u okviru 22. kola italijanske Serije A. ‘Neroazuri’ su slavili minimalnim rezultatom 1:0, ali su na mišiće i uz pomoć Jana Zomera koji je odbranio penal odneli tri boda u ‘grad mode’.

Izabranici Simonea Inzagija su imali od samog starta bolju igru i imali inicijativu tokom prvog dela. Inter je došao do gola u 14. minutu kada je posle kornera Lautaro Martinez oslobodivši se čuvara šutirao glavom i doveo svoj tim u vođstvo. Nakon toga ekipa Fiorentine  je pokazla zube i nanela velike muke gostima iz Lombardije.

U drugom delu je ‘Viola’ bila opasniji protivnik, bila konkretnija, ali su se ‘Neoazuri’ odlično branili i nisu posustali. Pritisak je mogao da isplati u 75. minutu kada je Zomer nakon centaršuta nokautirao napadača Fiorentine i napravio penal. Odgovornost je preuzeo Niko Gonazlez, ali je on slabo šutirao, a čuvar mreže Intera bez većih muka mu uhvatio loptu živu.

Međutim, tim iz Firence je krenuo u totalnu ofanzivu, a gosti su se skroz povukli, ali su ipak uspeli da sačvaju 1:0 i ostvare veoma bitan trijumf u borbi za ‘Skudeto’. Inter je sada prvi sa 54 boda i utakmicom manje od Juventusa protiv koga će igrati u narednom kolu u ‘Derbiju Italije’, a biće to spektakularan meč.

Sa druge strane Fiorentina zauzima poziciju broj pet sa 34 boda i sledeću utakmicu igraće protiv Lećea u gostima.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter