0
Fudbal

Kamavinga i Vinisijus (FOTO: Real Madrid C.F/X)

REAL SLAVIO NA KANARSKIM OSTRVIMA: Madriđani posle preokreta bolji od Las Palmasa!

Objavljeno: 27.01.24 u 18:17

Odlično izdanje ‘Kraljeva.’

U okviru 22. kola španske La Lige na Kanarskim ostrvima odmerili su snage fudbaleri Las Palmasa Real Madrida od 16:15. Izabranici Karla Anćelotija slavili su rezultatom 2:1 nakon preokreta i nastavili trku za titulu sa iznenađenjem ove sezone ekipom Đirone.

Prvo poluvreme ne tako zanimljivo, bez nekih velikih uzbuđenja. Domaći su prvi pretili na susretu u 3. minutu, kada je Moeriro šutirao sa levog boka, ali je Ridiger sjajno intervenisao i odbio loptu u korner. Pokušavali su i gosti da dođu do gola, ali su se domaći odlično branili.

Imao je odličnu šansu u 32. minutu Vinisijus, ali je njego šut završio pored gola. Pretio je i Las Palmas, ali ne nekoj ozbiljnoj meri pa se na odmor otišlo bez golova. Drugi deo susreta dosta zanimljivji. Tim sa Kanarskih ostrva je delovao bolje, imao veću inicijativu i to se isplatilo u 52. minutu kada su došli do vođstva.

Sandro Ramirez imao solo prodor, ušao u kazneni prostor, uputio pas ka Haviju Munjozi, a on uz pomoć Naća postigao pogodak. Nakon gola Las Palmas se povukao i prepustio Real Madridu totalnu inicijativu, a to im obilo o glavu u 65. minutu kada je Kamavinga poslao sjajan pas ka Vinisijusu, a on postigao gol.

Pritiskao je ‘Kraljevski klub’ dominirao tokom čitavog poluvremena, a to im se isplatilo u 83. minutu kada se posle kornera Tonija Krosa najbolje snašao Čuameni i glavom smestio loptu gol i stavio tačku na susret. Real se nalazi sada prvom mestu sa 54 boda, a naredni meč igraju protiv Hetafea u mini Madridskom derbiju.

Sa druge Las Palmas je poziciji broj osam i imaju izglednih šansi da dođu do plasmana u Evropu, a u sledećem kolu odmeriće snage sa Granadom.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter