0
Fudbal

Dušan Vlahović (FOTO: Juventus FC/X)

NI VLAHOVIĆEV GOL NIJE POMOGAO JUVENTUSU: Empoli ‘isčupao’ bod u Torinu i doneo radost Interu! (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.24 u 19:55

Kiks ‘Bjankonera’.

Fudbaler Juventusa dočekali su ekipu Empolija u okviru 22. kola italijanske Serije A od 18 časova. ‘Stara dama’ remizirala je rezultatom 1:1 sa timom iz Toskane i zakomplilovao borbu za ‘Skudeto’ koju vodi sa Interom. Prvi deo susreta je bio nezanimljiv sa ne toliko uzbuđenja, a detalj koji je obeležio je isključenje Arkadijuša Milika u 18. minutu.

Veliko uzbuđenje viđeno je tek u 26. minutu kada je Kambijagi šutirao sa distance, ali Šećšni odbranio udarac. Nakon toga usledio je određeni period mirovanja, uglavnom nadmudrivanja na sredini terena, a onda su defanzivci Empolija pogrešili a Mireti u samoj završnici prvog dela ušao u kazneni prostor, ali je šutirao neprecizno, pa je lopta otišla preko gola.

Početak drugog poluvremena najavio je nešto sasvim suprotno. Poveo je Juventus preko Dušana Vlahovića u 50. minutu kada je nakon kornera prvo loptu zahvatio Gati glavom, ali se ona odbila od Ismailijevih leđa tačno do srpskog reprezentativca koji se nalazio ispred gola i odlično se našao.

To je nateralo Empoli da krenu u totalnu ofanzivu, a ‘Bjankoneri’ su im prepustili inicijativu i to im se ispatilo u 70. minutu kada su došli do izjednačenja. Baldanci primio loptu na ivici kaznenog prostora, šutirao po zemlji, a njegov šut završio u maloj mreži. Nije Empoli stao, pa je u 80. minutu Kambijagi pokušao, ali čuvar mreže ‘Stare dame‘ bio na visini zadatka.

Imao je Juventus u poslednjih 10 minuta kontrolu utakmice, pokušavao na sve načne na dođe do gola, ali se odbrana ekipe iz srednje Italije odlično branila i uspela da ‘isčupa bod’. ‘Stara dama’ je nakon ovog remija na prvom mestu privremeno uz dve utakmice više u odnosu na Inter sa kojim će imati okršaj u narednom kolu.

Empoli je sada na 19. poziciji sa 17 bodova, a u sledećoj utakmici igraće protiv Đenove.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter