0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH: Sve kreće iz Žablja! (FOTO)

Objavljeno: 26.01.24 u 13:41

Žabalj je i ove godine polazna tačka nove sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Tačno pre godinu dana Simovci iz Žablja imali su tu čast da iz njihovog mesta počne jubilarna 10. sezona ove najveće manifestacije amaterskog sporta za decu i mlade u regionu. Sjajna reakcija dece i želja za ponovnim druženjem bili su dovoljni razlozi da i 11. sezona počne u ovom vojvođanskom mestu.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je čast za sve koji se u Žablju trude da deci omoguće da se bave sportom i različitim aktivnostima to što Sportske igre mladih kreću iz ovog mesta:

– Ponosni smo što smo prošle godine ostavili dobar utisak i kao domaćini Coca-Cola kupa i kao domaćini Regionalnog finala. Zadovoljstvo nam je što ste i ove godine odlučili da krenete na put po Srbiji iz Žablja i radujemo se ponovnom viđanju u maju kada ćemo zapaliti plamen prijateljstva u okviru Karavana radosti i prijateljstva.

FOTO: SIM

Iz Igara poručuju da su i ove godine želeli da početak sezone simbolično bude vezan za školsku slavu Svetog Savu. Sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Slobodan Popović kaže da je tim Igara i ove godine postavio visoke ciljeve:

– Kalendar aktivnosti za 11. sezonu je prepun događaja. Bićemo prisutni u 100 opština i gradova, što će biti rekordna brojka. Želimo da kroz kvalifikacione turnire, Karavan radosti i prijateljstva i ekološku radionicu „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ omogićimo da što više dečaka i devojčica budu deo nejlepše sportske priče, da se bave sportom, bez obzira da li su u trenažnom procesu, odnosno da li aktivno treniraju.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović kaže da su pripreme za novu sezonu počele odmah po završetku Međunarodne završnice prošle godine:

– Potrudili smo se da obiđemo sve lokalne samouprave koje već godinama pružaju podršku Igrama i gde se deca raduju svakoj novoj godini druženja. Ono na čemu smo radili je da se u novoj sezoni neke od aktivnosti održe u mestima gde nas do sada nije bilo. Naravno i u 11. sezoni, zahvaljujući pulu sponzora, sve aktivnosti za decu, od kvalifikacionih turnira do Međunarodne završnice, biće besplatne. Važno je da našim sadržajima učinimo da se što više dece zainteresuje za bavljenje sportom, da što više mladih povedemo putem fer-pleja, tolerancije, zdravih stilova života.

FOTO: SIM

Važan deo Dunav osiguranje Sportskih igara mladih uvek su i projekti vezani za održivi razvoj. Direktor takmičenja Igara u Srbiji Filip Komarica najavio da se nastavlja rad na ukazivanju značaja reciklaže kroz ekološke radionice:

– Preko 30 opština i gradova će biti domaćini ekološke radionice. Biće ovo treća godina kako su Sportske igre mladih deo globalnog projekta „Svet bez otpada“. Trudimo se da kroz ekološku radionicu i poligon „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ okupimo što više mladih oko ideje značaja svakog pojedinca na očuvanju životne sredine. U edukativnom delu nizom zanimljivosti i na način koji je prilagođen mladima stavlja se akcenat na značaj reciklaže.

Iz Sportskih igara mladih najavljuju da će pored aktivnosti koje su deo programa Igara u februaru u Beogradu još jedan veliki sportista biti proglašen za novog SIM ambasadora. Podsećamo, prošle godine u Splitu uz Simovce su stali Nemanja Vidić i Darijo Srna. O svim aktivnostima svi zainteresovani za učešće u ovoj manifestaciji mogu se informisati na sajtu Igara kao i na profilima Sportskih igara mladih na svim društvenim mrežama.

           

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter