0
AdmiralBet ABA Liga

Marko Simonovic (L), Luka Scuka (M) and Karlo Matkovic (R) at ABA league round 2 match between kk Crvena Zvezda and KK Cedevita Olimpija, played at Stark Arena, 08.10.2023, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

SADA JE ZVANIČNO: Veliki talenat ABA lige odlazi u NBA već u februaru!

Objavljeno: 26.01.24 u 17:56

Naslućivalo se, ali sada je definitivno

Karlo Matković, bivši košarkaš Mege i trenutni član Cedevita Olimpije, kreće na novo uzbudljivo poglavlje svoje karijere – prema najavama hrvatskih i slovenačkih medija, potvrđeno je da će se Matković preseliti u NBA, gde će nastupati za ekipu Nju Orleans Pelikansa.

Matković je bio 52. pik na NBA draftu 2022. godine, izabran od strane Nju Orleans Pelikansa, a zatim poslat u Ljubljanu kako bi stekao dodatno iskustvo i napredovao pod mentorstvom trenera Zorana Martića. Očekuje se da će se pridružiti unutrašnjoj liniji Pelikansa, zajedno sa igračima poput Jonasa Valančijunasa, Kodija Zelera i Zajona Vilijamsona.

Kako bi ispratio Matkovićevu avanturu u NBA, on će napustiti Cedevitu Olimpiju u februaru, odmah nakon završetka utakmice 19. kola ABA lige protiv Borca u Čačku. Pre toga, Matković će biti na raspolaganju za utakmice protiv Studentskog centra u Podgorici i London Lajonsa u Evrokupu.

Matković, koji je započeo svoju profesionalnu karijeru u zagrebačkoj Cedeviti, a zatim proveo dve sezone u Megi, briljirao je ove sezone kao ključni igrač Cedevita Olimpije. Statistički podaci svedoče o njegovom značajnom doprinosu, beležeći u proseku 14,4 poena, 6,3 skoka i 1,9 blokada u Evrokupu, kao i 15,4 poena, 6,9 skokova i 2,8 blokada u ABA ligi. Očekuje se da će njegova energija i veštine dodatno obogatiti sastav Nju Orleans Pelikansa u NBA ligi.

5
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter