0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Twitter/AustralianOpen)

KAKO ĆE RASPLET AO UTICATI NA ATP listu? Poznato da li je Novaku ugroženo prvo mesto i ko mu najviše preti!

Objavljeno: 26.01.24 u 17:11

Sve zavisi od toga ko će pobediti

Novak Đoković, koji je do sada imao sjajnu karijeru, doživeo je iznenađujući poraz u polufinalu Australijan opena od strane Janika Sinera, što mu se prvi put desilo kada stigne do ove faze turnira. Sinergičan nastup mladog italijanskog tenisera doneo mu je prvo Grend slem finale, gde će se sastati sa Danilom Medvedevom na Rod Lejver areni u nedelju od 09.30.

Ishod finala neće samo odrediti šampiona Australijan opena, već će imati i značajan uticaj na borbu za prvo mesto na ATP listi. Bez obzira na ishod finala, Đoković će ostati prvi, sa 9.855 bodova, što će mu omogućiti da započne svoju 410. nedelju na vrhu.

Siner, koji će biti četvrti na ATP listi bez obzira na ishod finala, ima priliku da osvoji 8.310 bodova ukoliko trijumfuje, dok bi u slučaju poraza imao 7.610 bodova.

Medvedev, kao finalista, predstavlja potencijalnu pretnju na listi, ali njegovi planovi za prestizanje Đokovića zahtevaju impresivne uspehe. Braneći veliki broj bodova tokom predstojećih turnira, Medvedev bi mogao imati šansu za preuzimanje vodeće pozicije tek na Rolan Garosu, ukoliko Đoković ne bude igrao u Americi, gde ne brani nijedan od 2.000 potencijalnih bodova.

Iako i mladi talent Karlos Alkaraz predstavlja pretnju, njegov uspon će verovatno biti ograničen, s obzirom na broj bodova koje brani u narednom periodu. Ipak, sa izuzetnim rezultatima posle povrede prošle godine, Alkaraz će biti igrač koji će se pratiti u narednim turnirima. Ipak, realnost je da je Đoković gotovo 99% siguran na prvom mestu, a eventualna pretnja od strane Alkaraza mogla bi biti kratkotrajna.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter