0
Fudbal
lopta

FOTO: Starsport.rs

VELIKI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Utakmica je nameštena na 4+,drakonske kazne! (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.24 u 10:11

Ovome se mora stati na kraj

Srpski fudbal suočava se s novim skandalom nakon što je ustanovljeno da je prijateljska utakmica između Jedinstva iz Uba i Prve Iskre Barič bila nameštena. Ova nečasna radnja postala je predmet istrage kada su milionske uplate evidentirane na tip „4+“.

Fudbalski savez Beograda odmah je reagovao, donoseći drakonske kazne za oba kluba. Oduzimanje bodova i suspenzije fudbalera predstavljaju stroge mere koje su uvedene kako bi se očuvala čistota i fer plej u srpskom fudbalu.

Meč, odigran u septembru, završen je rezultatom 4:0 u korist Jedinstva. Međutim, istraga je otkrila da su četvorica fudbalera iz Prve Iskre Barič uplatila nečuvenu sumu od 10.105 evra, opkladivši se da će na utakmici biti postignuto najmanje četiri gola.

U svetlu ovog skandala, Fudbalski savez Beograda je doneo odluku da oštro sankcioniše oba kluba, stvarajući presedan u odgovoru na nameštanje utakmica. 

Saopštenje Disciplinske komisije FS Beograda prenosimo u celosti.

Disciplinski sudija Srpske lige Beograd, Aleksandar Prekodravac, postupajući po prijavi oficira za integritet FS Beograda, Dragana Krstića, kojoj je prethodila informacija iz UEFA organa, doneo je odluke u vezi prijateljske utakmice Jedinstvo – Prva Iskra, odigrane dana 04.09.2023. godine na Ubu.

Kažnjava se fudbalski klub Prva Iskra iz Bariča, seniorski tim, kazonom oduzimanja 12 (dvanaest) bodova (bodova osvojenih do izricanja ove kazne u takmičarskoj sezoni 2023/2024 Srpske lige Beograd) i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000,00 dinara.

Kažnjava se Vladimir Simić, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Lazar Adamović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Zoran Topalović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Andrija Knežević, igrač – vratar FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Disciplinski sudija smatra da svrha kazne predstavlja jasno upozorenje ostalim klubovima u Srpskoj ligi Beograd da ne pokušavaju ubuduće da čine iste ili slične disciplinske prekršaje jer je za iste predviđenja nulta tolerancija. Istovremeno, izrečena kazna treba da pomogne pravilnom radu i sportskom pristupu ostalih fudbalskih klubova, igrača i fudbalskih radnika, kako u Srpskoj ligi Beograd tako i u ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda – piše u saopštenju.

Sporne golove možete videti u nastavku:

2
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter