0
Košarka
Golden Stejt Voriorsi za Dekija

FOTO: Twitter/@warriors

TUGA, SUZE, ALI I PONOS: Golden Stejt pustio „Bože pravde“ poslednji put za Milojevića! (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.24 u 08:11

Bolna scena iz San Franciska

Golden Stejt Voriorsi su sinoć održali posebnu ceremoniju posvećenu prerano preminulom košarkaškom treneru Dejanu Milojeviću. U emotivnoj atmosferi, klub je odigrao svoj prvi meč na domaćem terenu nakon gubitka njihovog voljenog trenera, priredivši nezaboravan trenutak posvećen njegovom nasleđu.

Dejan Milojević, čiji je život okončan prošle nedelje, ostavio je neizbrisiv trag u svetu košarke. Svi članovi Voriorsa su nosili majice posvećene Milojeviću, a poseban emotivan trenutak je nastao kada je himna Srbije odjekivala u areni u njegovu čast. Zvezde NBA lige nisu skrivale svoje emocije, a suze su prolile u znak poštovanja prema velikom treneru.

Ceremoniju je obeležio i govor Stiva Kera, prvog trenera Golden Stejt Voriorsa, koji je istakao ne samo Milojevićevu veličinu kao trenera već i njegovu divnu ličnost.

Svet je izgubio predivnu dušu prošle nedelje. Deki je bio divan prijatelj, sjajan košarkaški trener, veliki čovek i, što je najvažnije, izvanredan unuk, sin, muž i otac. Slike koje su ostale iza njega govore kakav je bio, sve je uvek radio sa osmehom i uživanjem. Zauvek će biti prisutan u nama, on je važan deo nas, naše duše – rekao je Ker i dodao:

Odraz ljubavi i radosti koju je doneo svakome sa kim se sreo oslikan je kroz poslenje pozdrave poslate sa svih strana sveta. Zato bih večeras, umesto trenutka ćutanja, voleo da svi zajedno damo Dekiju ovacije koje može da čuje na nebu.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Golden State Warriors (@warriors)

U znak poštovanja prema Milojeviću, Voriorsi su uputili snažne poruke ljubavi i radosti koje je on doneo svima sa kojima je došao u kontakt. Ova nezaboravna ceremonija postala je trenutak zajedništva i sećanja na velikog čoveka.

Utakmica između Golden Stejt Voriorsa i Atlanta Hoksa, iako je bila u drugom planu, završena je pobedom Voriorsa rezultatom 134:112. Stef Kari i Kaminga su bili najraspoloženiji sa po 25 poena, dok je Klej Tompson postigao 24 poena. Na strani Atlante, Dežonte Mari je bio najefikasniji sa 23 poena, a Bogdan Bogdanović je doprineo sa 17 poena.

Ovaj susret će ostati zabeležen ne samo po rezultatu već i po snažnom emotivnom oproštaju od Dejana Milojevića, koji će zauvek ostati u srcima ljubitelja košarke širom sveta.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter