0
Fudbal

FOTO: HotSport

‘SAN SIRO’ ODLAZI U ISTORIJU: Kultni stadion biće pretvoren u muzej! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.24 u 16:10

Više ništa neće biti isto.

Već neko vreme se pominjalo da bi kultni stadion ‘San Siro’ (Đuzepe Meaca) na kome igraju dva legendarna tima Milan i Inter mogao biti srušen. Međutim, lokalne vlasti to nedozvoljavaju, pošto on predstavlja jedno veliko nasleđe, simbol ‘grada mode’ i čitave regije ‘Lombardije’.

Kako prenosi italijanska ‘La Gazeta delo Sportlegendarni ‘San Siro’ neće biti srušen, a biće pretvoren u muzej. Gradonačelnik Milana, Frančesko Skeri najavio je da će novi stadion ‘Rosonera’ biti u oblasti ‘San Donata’ da će biti kapacetita od 70 hiljada, a da će biti završen do početka takmičarske 2028/29. 

Sigurno je da više neće biti isto i da navijačima oba kluba neće biti svejedno odvojiti se od svog voljenog doma još od 1926. godine. Ime je dobio po stambenom kompleksu ‘San Siro’, a na ovom legendarno terenu padali su mnogi giganti, viđena mnoga iznenađenja, radosti, ali i tuge.

Sve će to sa sobom nositi ‘Cruva nord’, odnosno ‘Curva sud’ i prepiračavti generacijama kako su bili svedoci ispisvanja istorije baš na ovom kultnom stadionu. Naravno, mnogi se ne slažu sa ovom odluku jer ‘San Siro’ (Đuzepe Meacu) smatraju simbolom grada Milana odmah uz Operu Skala i katedralu Duomo.

Sigurno da će se pamtiti mnogi ‘Derbi Dela Madonina’, a na jednom od njih je nastala i legendarna slika Materacija Rui Košte  sada već davne 2005. godine kako su posmatrali bakljadu u meču Lige šampiona kada je susret prekinut i dodeljen službenim rezultatom ‘Rosonerima’ pošto su navijači Intera pogodili tadašnjeg golmana Milana Nelsona Didu.

FOTO: YouTube/Screenshot

FSS IZDAO SAOPŠTENJE U VEZI ULAZNICA ZA EURO: ‘Vidimo se u Nemačkoj!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter