0
Evroliga

FOTO: Starsport

OBRADOVIĆ PRED ŽALGIRIS: ‘Uvek se radujemo toj činjenici!’ (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.24 u 13:30

‘Crno-bele’ očekuje važan duel.

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Žalgirisa sutra od 20:30 u okviru 23. kola Evrolige u ‘Štark areni’. Trener aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja Željko Obradović je zadovoljan jer može konačno da računa na sve igrače i nada se da će doći i dobra igra.

-Uvek se radujemo toj činjenici. Imali smo dva dobra treninga, nadam se da će iz toga doći i dobra igra. Svi su zdravi. Imao je Tristan Vukčević malo problema sa kolenom, ali je odradio trening – rekao je.

Potom se dotakao i utakmice protiv litvanskog tima.

-Ono što je veoma važno pred ovu utakmicu je da će oni imati trojicu igrača koji nisu bili na prvoj utakmici, Lekavičijusa, Butkevičijusa koji pomaže u odbrani, kao i Menika kojeg Trinkijeri mnogo koristi, ima izvanredne procente i zaista igra dobro – istakao je Žoc.

Dolaskom Andree Trinkijerija, Žalgiris je dobio na agresivnosti.

-Kad već pričamo o Andrei, njegovim dolaskom se promenilo to da su dobili na agresivnosti. Od tada imaju prosek od tri osvojene lopte po utakmici. A ono što ih inače krasi je da su najbolji tim po procentu šuta za tri poena – jasan je Željko.

Pričao je o sličnosti između dve ekipe.

-Važno i za njih i za nas je da su to dva tima protiv kojih se sudi najviše faulova. Tu smo slični. Evidentno je da su podigli agresivnost, da su neki igrači dobili malo drugačije uloge kod Trinkijerija. Ali, u principu, sve ono što smo znali pred prvu utakmicu to je na neki način veoma slično – zaključio je Obradović.

Partizan ovaj meč dočekuje nakon poraza od Panatinaikosa uz skor 11-11, a ovaj meč će im biti presudan u borbi za plej-of. Sa druge strane Žalgiris je imao trubulentnu sezonu uz promenu trenera, a u prethodnom kolu dobili su Fenerbahče i nalaze se na 16. mestu uz skor 8-14 i 16 bodova. Prethodni duel pripao je ‘crno-belima’.

VREME JE DA NOVAK SERVIRA OSVETU SINERU: Italijan jeste zvezda u usponu, ali došao je u Noletovu ‘jazbinu!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter