4
Intervju

FOTO: Privatna arhiva

DEVOJKA KOJA OBEĆAVA, MARGITA VASOVIĆ ZA HS: „Zvezda je stvar kućnog vaspitanja!“

Objavljeno: 25.01.24 u 20:11

„Zvezdu smatram svojom kucom“

Margita Vasović, sjajna fudbalerka Crvene zvezde, delila je svoje bogato iskustvo i razmišljanja o razvoju ženskog fudbala u Srbiji tokom nedavnog intervjua za naš portal.

Kroz razgovor o ekspanziji ženskog fudbala u Evropi i potencijalu u Srbiji, Vasović iznosi optimizam u vezi budućnosti. Povratak u Crvenu zvezdu opisuje kao emotivan doživljaj, ističući duboko poštovanje prema crveno-belom dresu koje je deo njenog kućnog vaspitanja.

Sa iskustvom igranja u inostranstvu za Zalgiris u Litvaniji i Muro u Sloveniji, Vasović izdvaja osvajanje sampionata i kupa Slovenije kao vrhunac svoje karijere. Kroz sećanja na prvi debi za Crvenu zvezdu, osvajanje Kupa Srbije i prvi trofej sa Zvezdom, Vasović pokazuje predanost i ljubav prema klubu.

FOTO: Privatna arhiva

 

Osvrćući se na trenutno takmičenje, smatra Crvenu zvezdu favoritom, a osvojena jesenja titula je samo korak ka ostvarenju cilja. Sa samo 21 godinom, Maša ne razmišlja o kraju karijere, već se nada da će nastaviti igrati dokle god bude osećala strast i dok joj telo dozvoljava. Uz fokus na osvajanju titule, Vasović otkriva i ambiciju da u budućnosti istraži inostrane izazove.

– Kako vidis ženski fudbal u Srbiji, da li se vide neki pomaci poslednjih godina?

Zenski fudbal je u ekspanziji u celoj Evropi. Zaista napreduje u pravom smeru. U Srbiji je to nesto sporije, ali napredak postoji. Sto se tice klupskog fudbala mislim da Srbija ima dosta kvalitetnih igracica, i da uz veca materijalna ulaganja i bolju organizaciju, kvalitetniji rad, liga moze da dostigne visok nivo.Dosta nasih igracica boravi u inostranstvu i predvode neke od najboljih evropskih klubova. Reprezentacija ima veliki potencijal

– Kakav je osećaj bio igrati za Zvezdu, svi znamo da je crveno-bela boja u kući Vasovića veoma poštovana

Od ove sezone ponovo sam igracica Crvene zvezde. Crvenu Zvezdu smatram svojom kucom. Sjajan je osecaj biti ponovo ovde.Tako je, kod nas je to stvar kucnog vaspitanja.

FOTO: Privatna arhiva

 

– Igrala si fudbal širom Evrope, gde ti se najvise svidelo?

U inostranstvu sam nastupala za litvanski Zalgiris i slovenacku Muru. Dva dobra iskustva za mene, iako bih kao krunu svega izdvojila osvajanje sampionata Slovenije i kupa Slovenije.

FOTO: Privatna arhiva

– Koji ti najdrazi trenutak u dosadašnjoj karijeri?

Nesto sto dan danas pamtim i o cemu sam i kao mala sanjala jeste debi za prvi tim Crvene zvezde. Naravno, posle toga bilo je jos mnogo lepih trenutaka, osvajanje kupa Srbije i prvi Zvezdin pehar. Zatim dupla kruna u Sloveniji. Ali vise volim da gledam unapred i da razmisljam o onome sto me ceka u buducnosti.

– Koga smatras za favoritom u zenskoj kao i muskoj ligi Srbije?

Favoritom naravno smatram nas, Zvezdu. Ne bih bila tu da mislim drugacije. Obezbedile smo jesenju titulu, ali to je samo jedan korak ka ostvarenju cilja. Ceka nas mnogo rada i iskusenja do juna. Verujem u svoj tim i nadam se najboljem.Verujem i u nase muskarce, zelim im da titulu zadrze na Marakani.

Šta bi još volela da postignes pre nego okoncas svoju već sada bogatu karijeru?

Jos ne razmisljam o kraju karijere, tek mi je 21. Volela bih da se bavim fudbalom dok god imam zelju za tim, i naravno dok god telo slusa. Generalno zene zavrsavaju karije malo ranije od muskaraca, sto zbog fizicke izdrzljivosti sto zbog privatnih planova, porodica… Nadam se da je ispred mene lepa fudbalska karijera, mozda u buducnosti neki inostrani angazman. Ne krijem da sam se u Beograd vratila po titulu i to je jedino o cemu trenutno razmisljam i na sta sam fokusirana, ceka nas duga polusezona.

37
1

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter