2
Domaći fudbal
FSS

FOTO: Starsport

SINDIKAT „NEZAVISNOST“ SE OGLASIO: Ovo je njihov stav povodom blokade Veća za rešavanje sporova FSS-a!

Objavljeno: 23.01.24 u 09:20

Odlučili su da se oglase saopštenjem

Povodom informacija koje su objavili mediji da je Veće za rešavanje sporova Fudbalskog saveza Srbije (VRS) ponovo u blokadi, Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ (SPFN) daje sledeće saopštenje:

VRS je sastavljen od osam arbitara, od čega su četiri imenovana na predlog SPFN kao predstavnika igrača i četiri na predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, kao predstavnika klubova.

Svi arbitri VRS koji su imenovani od strane klubova, podneli su ostavke čime je radVRS blokiran i pravda za igrače je postala nedostupna. VRS odluke može donositi samou tročlanom veću koje mora biti sastavljeno od arbitara koji su imenovani na predlog predstavnika igrača i predstavnika klubova. Kako VRS u ovom trenutku više nemaarbitara imenovanih od strane klubova, uopšte nije moguće oformiti veće za donošenje odluka i igrači su ostali zarobljeni, bez ikakvih prava – na raskid ugovora, isplatu zarađene naknade i slično.

Po saznanjima SPFN, iako je ostavka lični čin pojedinca, do blokade rada suda i ostavki arbitara sa liste koju su predložili klubovi je posledica konstantnog pritiska kojem su navedeni arbitri izloženi od strane klubova (jednog posebno, u poslednje vreme) i to je „trend“ od kako postoji ovaj sud. Podsećamo, pre nekoliko godina je rad Arbitražnog suda takođe bio u blokadi iz sličnih razloga i proteklo je više od godinu dana do formiranja Veća za rešavanje sporova i ponovnog rada ovog tela.

Zbog svega navedenog, isključivo da bi zaštitili igrače, SPFN će se odmah obratiti našoj matičnoj kući FIFPRO kao i svim međunarodnim sportskim organizacijama, pre svega FIFA i UEFA i tražićemo hitnu intervenciju i zaštitu za igrače, kada tako nešto ne možemo da ostvarimo kroz Fudbalski savez Srbije, koji nije stao u zaštitu arbitara i zaštitu prava.

Takođe, ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim arbitrima koji su podneli ostavke, na časti i poštenju, ne prihvatajući „naredbe“ da rade protivzakonito i suprotno fudbalskim regulativama.

9
3

2 Komentara

  1. Predsednik VRS podneo ostavku jer su ga pritiskale njegove “nezavisne” kolege iz Sindikata, a ne neko iz klubova. Pa za njim i svi ostali. Umesto što cvilite istrenirajte te vaše da budu manje prosti i agresivnu kad nameću svoju volju!

    1
    0
    Odgovori
  2. Koji bre sindikat jer onaj sa onim vodnjikavim ocima Poledica ? Nije uspeo kao igrac ni komsije nisu cule za njega pa bi sad da se ogrebe o uspesne.Sta ce sindikat nekome ko mesecno prima od deset do pedeset hiljada evra koga vi zajebavate.Sindikati su produkt italijanske mafije za reketiranje to zakonom treba zabraniti.Neka neko objasni zasto taj sindikat vodi covek koji ne igra fudbal? Da nije mozda zato sto je dobar covek pa voli drustveno koristan rad ili je to prosto receno pljackas najobicniji.

    4
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter