0
Evroliga

Bayern's Vladimir Lucic gestures during regular season round 16 Euroleague basketball match between Partizan and Bayern29.12.2022. foto: Srdjan Stevanovic/STARSPORT

OVO JE ZANIMALO SVE GROBARE: Lučić pričao o mogućnosti da ponovo zaigra u Partizanu!

Objavljeno: 23.01.24 u 14:50

„Ovaj Partizan nije isti kao onaj kada sam ja odlazio. Ne može da se meri“

Košarkaš Bajerna – Vladimir Lučić govorio je o mogućnosti da ponovo obuče Partizanov dres.

Nekadašnji kapiten kluba iz Humske branio je boje crno-belih u periodu od 2008. do 2013. godine, a sada je za „Mozzart sport“ objasnio da li bi se vratio u staro jato.

Ovaj Partizan nije isti kao onaj kada sam ja odlazio. Ne može da se meri. Drago mi je da konačno ljudi mogu da igraju u Beogradu za veliki novac, da ne moraju da odlaze u Evropu da bi imali bolji finansijski ugovor. Što se tiče mene i Partizana… Od trenutka kada sam odlazio, nikada nisam imao kontakte te vrste s klubom. Takođe, znam da nikada ne bih došao u Partizan, ukoliko nisam spreman da pomognem, da budem na nivou na kome je sada, posebno sa Željkom Obradovićem u poslednje dve godine kada se prave ovakvi rezultati. Imam ugovor sa Bajernom do juna 2025. Tog leta imaću 36, što su ozbiljne košarkaške godine. Nikad se ne zna. Sve zavisi kako se budem osećao. Šta će tada da se dešava, mislim da niko na to ne može da utiče – rekao je Lučić.

Tokom meča Obradovićevog tima protiv Bajerna, grobari mu redovno skandiraju sa tribina, dok od navijača Crvena zvezde nikada nije čuo ružne povike.

Sve zavisi… Kad igraš dobro, vređaće te. I protiv Partizana ti ne bi oprostili da odigraš dobro. Kroz istoriju derbija, i tu svu tenziju, bude tu i čarki, malih fizičkih okršaja, naboja i sve što se dešava u takvim mečevima, ali se igrači ponašaju jako dobro. Živim u Beogradu i nisam imao nikada nijedan problem sa navijačima Zvezde.

Ne krije Lučić da nostalgiju, kada pomene Partizan.

To je klub u kome sam se formirao i kao košarkaš i kao ličnost. I Valensija i Bajern su tome doprineli, kao i svi treneri sa kojima sam radio, ali Partizan je jedini klub koji i dalje osećam, pratim njegove rezultate i u svakom intervjuu unazad 12-13 godina ne izostane to pitanje od novinara. Ja sam imao sreću da igram u Partizanu u generaciji gde je nastariji imao 23 godine, ja malo manje, ekipa sličnih interesovanja, koja je na kraju obezbedila Evroligu. Osvojili smo AdmiralBet ABA ligu, domaće prvenstvo i na najlepši mogući način sam završio tih pet godina u Partizanu. Pet domaćih kruna, četiri regionalne titule u AdmiralBet ABA ligi. Svaka serija je bila uzbudljiva. Mi klinci smo tada izneli teret igranja za Partizan, uz sav pritsak koji ide uz to, posebno u derbijima, veliki zahtevi, tenzija koja je bila oko nas. Partizan će definitivno da bude moj klub zauvek.

Potom je izneo podatak kako objašnjava saigračima da će u Mihenu da bude više navijača Partizana ili Zvezde nego giganta iz Minhena.

Ove godine je bila specifična situacija. Imam insajdersku informaciju da niko iz kluba nije očekivao da će u jednom danu karte da planu. Morali su da zatvore prodaju. Ja sam tri meseca pred utakmicu počeo da dobijam narudžbine. Dvorana je bila stvarno, da ne preterujem, 80 odsto ispunjena navijačima Partizana. To se dosad nije dešavalo. Veliki broj nas igrača uživa da igra u takvoj atmosferi. Zaista je bio izvanredno – poručio je srpski as.

Više od pola godine bio je van trenažnog procesa zbog povrede šake, pa je propustio Mundobasket u Manili. Vratio se u smiraj minule godine i spreman je kao zapeta puška da „uhvati“ formu iz sezone 2020/2021 kada je bio u idealnom timu Evrolige.

Posle osam meseci pauze počeo sam da igram. Imao sam najtežu povredu u karijeri i operaciju šake koja nije na nivou na kome je bila i verovatno nikada i neće biti ista. Iz tog razloga nisam 100 odsto. Veliki deo oporavka, zbog nekih metalnih žica koje sam imao u ruci, nisam mogao da treniram, da se spremam. Pokušavam da uhvatim ritam i formu kroz utakmice koje su na svaka dva-tri dana. U poslednjih nekoliko mečeva ide nabolje i nadam se da će tako da ostane do kraja sezone – istakao je Vladimir Lučić za Mozzart Sport.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter