1
Košarka

pehar trofej kup radivoja koraca Kup Srbije finale Crvena Zvezda - Mega Novi Sad SPENS 14.2.2021. Februar 14. 2021. Novi Sad, Srbija foto: KSS / STARSPORTKup Srbije finale Crvena Zvezda - Mega Novi Sad SPENS 14.2.2021. Februar 14. 2021. Novi Sad, Srbija foto: KSS / STARSPORT kup radivoja koraca radivoj korac

OD PRVE RUNDE KREĐE SA DERBI UTAKMICAMA: Zvezda na FMP, Borac protiv Čačka 94, Partizan protiv Hercegovca

Objavljeno: 23.01.24 u 14:11

Na turniru će biti ukupno osam ekipa

Kup Radivoja Koraća kuca na vratima, a danas je obavljen žreb takmičenja gde će Crvena zvezda pokušati da odbrani prošlogodišnju titulu.

 Kup Radivoja Koraća koji će biti održan po 18. put kao nacionalni Kup Srbije, a 22. put pod ovim imenom. Prošlogodišnji osvajač su crveno-beli s Malog Kalemegdana, a MVP nagradu poneo je Ognjen Dobrić.

Svakako je najveće iznenađenje među ovogodišnjim učesnicima ekipa Hercegovca iz Gajdobre, mesta od oko 3.000 stanovnika. Hercegovac je trenutno na deobi druge pozicije u Drugoj ligi Srbije i jedini je predstavnik drugoligaša na predstojećem turniru.

Na turniru će biti ukupno osam ekipa, koji će pokušati da se domognu “Žućkove levice”. Među njima je pet klubova, kada je ABA liga u pitanju – Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Borac Čačak.

Zatim dve ekipe iz Košarkaške lige Srbije – Vojvodina kao lider takmičenja na polusezoni i Čačak 94, koji je se na Kup plasirao preko kvalifikacija i već pomenuti Hercegovac iz Gajdobre.

Četvrtfinalni parovi:

Borac Čačak – Čačak 94
Crvena zvezda – FMP
Mega – Vojvodina
Partizan – Hercegovac

U polufinalu će se sastati pobednici prvog i drugog para, kao i trećeg i četvrtog para. Potencijalni “večiti” derbi na programu je moguć tek u finalu.

7
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter