0
Fudbal

FOTO: X/Screenshot

KAN: Senegal siguran protiv Gvineje, Kamerun nakon drame prošao u nokaut fazu! (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.24 u 20:20

Kamerunci režirali dramatičnu završnicu.

Večeras su okončane utakmice na Kupu Afričkih Nacija u Grupi C, a pravi spektakl viđen je na utakmici između Kameruna i Gambije. Petostruki osvajač ovog takmičenja je nakon velike drame pobedio rezultatom 3:2 i obezdio je plasman u nokaut fazu. U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, igralo se oprezno, pa se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvreme velika suprotnost u odnosu na prvo. Kamerun je poveo u 56. minutu golom Toko Ekambija, da bi  Gambija  režirala pravu senzaciju. Do izjednačenja su došli u 72. minutu kada je Jelo bio precizan, da bi u 85. došli do preokreta, a strelac je bio Koli, a Kamerunci bili na rubu ispadanja iz grupe. 

Međutim, nisu se predavali izabranici Rižobera Songa i vršili konstantni pritisak. Došao je Kamerun do egala u 87. minutu autogolom Gomeza, da bi tačku na susret i konačnih 3:2 za Kamerunce stavio Vu u 91. minutu. 

U drugom meču ove grupe fudbaleri Senegala su rutinski odradili posao i rezultatom 2:0 pobedili Gvineju. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 0:0, pa su golovi padali u drugom. Senegalci su došli prednosti u 61. minutu kada je Sek doveo svoj nacionalni tim u vođstvo. 

Vodio je Senegal tokom čitavog susreta i bio dominantan, a to je potvrdio Endiajde u 90. minutu i overio plasman u nokatu fazu ovog takmičenja i prvo mesto u grupi.

BUDUĆNOST SE OPROSTILA OD MILOJEVIĆA: ‘Zauvijek sa nama!’ (VIDEO)

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter