5
Ostali sportovi

during the 2023 IHF World Handball Championship between Serbia and Germany at Spodek on January 15, 2023 in Katowice, poland. (Photo by Starsport.rs ©)

ĐERONA IZGUBIO AUTORITET: Srpski reprezentivac hteo da napusti Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 23.01.24 u 11:50

Sada su poznatiji detalji

Nevreme se diglo u redovima rukometne reprezentacije Srbije tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj, kada je iskusni rukometaš Petar Đorđić (33) izrazio nezadovoljstvo zbog odluke selektora Tonija Đerone. Đorđić je bio nezadovoljan što nije uvršten u protokol za prvu utakmicu protiv Islanda, što ga je navelo da razmišlja o napuštanju tima dan pred ključni meč.

Izvor Maksbetsporta izveštava da je Đorđić nameravao da napusti reprezentaciju, ali je Đerona sprečio skandal promenivši svoju odluku i umesto Đorđića, iz protokola je izostavio Vukašina Vorkapića. Ipak, ovaj potez je umanjio autoritet španskog selektora, a atmosfera u timu je bila narušena.

Na kraju, Srbija je remizirala sa Islandom, a Đorđić je postao tragičar meča, praveći grešku koja je omogućila Islanđanima da izbegnu poraz. Kroz preostale mečeve na EP, Srbija je zabeležila još dva poraza od Mađarske i Crne Gore, zauzevši 19. mesto od 24 reprezentacije.

Uprkos incidentu, selektor Toni Đerona je, kako se navodi, sporazumno raskinuo saradnju sa Rukometnim savezom Srbije pre isteka ugovora u junu. RSS će biti dužan da mu isplati sva primanja predviđena ugovorom. Ova situacija ostavlja otvoreno pitanje o budućnosti rukometne reprezentacije Srbije i izaziva razmišljanja o potrebnim promenama u stručnom štabu i timskoj dinamici.

2
3

5 Komentara

  1. Đorđić se zahvaliti radi „ljubavi“ prema državnoj reprezentaciji i postupku kojim je stavio sebe ispred interesa ekipe, reprezentacije i naroda koji je trebalo tamo da predstavlja. Takvima kao što je on, koji sebično samo misle na svoje interese treba zabraniti pristup srpskom rukometu. Za takve postoji pregršt primerenih izraza u srpskom jeziku ali iz pristojnosti neću upotrebiti ni jedan.

    1
    0
    Odgovori
  2. I sve to posmatraju drugi igraci. Cudimose sto je ekipa anemicna i bez pzitivnog naboja. Karma je cudo i stigne pre osvete.

    2
    0
    Odgovori
  3. Trener sa autoritetom bi ovog Đorđića najurio iz reprezentacije za sva vremena. Zamislite, nije stavio gospodina da igra… beka desete klase sa odrazom visine šumske jagode

    3
    0
    Odgovori
  4. Kada srvija bude postovana bice i rezultata..Kada pozelis da napustis tim jer ne igras neku utakmicu,nisi poceo i sl..zabrani se da udjes u Srviju sledecih 20 godina..sve ce se srediti.Ova smehoteka od igraca nije velicina da sme da ovako pljuje po Srbiji.Djirona je gospodin i odlican trener samo losih ljudi u Srbiji

    4
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter