0
Fudbal

FOTO: Chelsea FC/X

ČELSI DEMOLIRAO MIDLZBRO: ‘Plavci’ se plasirali u finale Liga Kupa!

Objavljeno: 23.01.24 u 22:53

Odlično izdanje tima iz Londona.

Fudbaler Čelsija su dočekali Midlzbor u renvaš susretu polufinala Liga Kupa na ‘Stanford Bridžu’ 21. čas. Prva utakmica pipala je gostima 1:0, ali su ‘Plavci’ ne samo preokrenuli, već ubedljivo svladali ekipu iz Čempiošipa rezultatom 6:0 i nadoknadili zaostaka od 1:0. 

Imao je Čelsi inicijativu od samog starta, u 9. minutu Mudrik je šutirao sa distance, ali njegov udarac bio blokiran od Fraja. ‘Plavci‘ su krunisali odličnu igru u 15 minutu kada je Čivel proigrao Sterlinga, a on dodao do Broje, međutim, Hason je naleteo pre igrača Čelsija i smestio loptu u svoju mrežu.

Domaćin je došao do drugog gola u 29. minutu, a precizan je bio Fernandez na asistenciju Broje, ali i sjajne akcije izabranika Mauricija Poketina. Nastavio je Čelsi da melje protivnika, pa su od 36. minuta poveli sa 3:0. Nakon greške defanzivaca gostiju, Palmer je proigrao Sterlinga koji je ušao u kazneni prostor koji je uputio pas ka Disasiju koji je bio u srcu šesnaesterca i pogodio.

Tim iz Londona nije stao i u 42. minutu postigli su četvrti pogodak. Ponovo se odbrana Midlzbroa igrala, što je iskorstio Palmer, uzeo loptu, ušao u kazneni prostor, šutirao i postigao gol. 

I u drugom delu Čelsi je nastavio da dominira, imao kontrolu igre i konotrolisao događanja na terenu. Došli su ‘Plavci‘ i do petog gola u 77. minutu Galager je uzeo loptu od defanzivaca gostiju i probio po levoj strani, a potom je uočio Palmera u kaznenom prostoru i uputio mu pas, a ovaj iz prve šutirao i postigao pogodak.

Bili su raspoloženi igrači Čelsija koji su došli do još jednog gola, ponovo su defanzivci Midlzbroa bili neoprezni. Palmer je uzeo loptu bacio Maduekeu, koji je šutirao i postigao pogodak odbitkom Van Der Bega u 82. minutu. Uspeli su gosti da dođu do počasnog gola kada je Rodžers u samom finišu probio po levoj strani, šutirao sa ivice kaznenog prostora u dalji ugao Petrovića i savladao ga.

Ovom pobedom Čelsi se plasirao u finale Liga Kupa, a igraće protiv pobednika iz sutrašnjeg duel Fulama Liverpula.

NOVI OBRT SITUACIJE MATIĆ-REN: Bivši reprezentativac Srbije bi mogao da ostane u Francuskoj!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter