0
ATP

FOTO: Printscreen/X

POMEŠANA OSEĆANJA MIŠE NAKON PORAZA OD ALKARAZA: „Nadao sam se da će biti naših ljudi“

Objavljeno: 22.01.24 u 13:46

Španac je bio prejak, iako je Miša pružio ozbiljan otpor

Miomir Kecmanović nije uspeo da napravi čudo i da eliminiše Karlosa Alkaraza u osmini finala Australijan opena(6:4, 6:4, 6:0), ali može da bude zadovoljan svojim učinkom u Melburnu, jer ga čeka skok od 19 mesta na ATP listi.

Ipak, Španac je bio prejak, iako je Miša pružio ozbiljan otpor u prva dva seta, koja je Alkaraz dobio sa 6:4, 6:4. Nakon toga je otpor srpskog tenisera potpuno slomljen, pa je Alkaraz slavio sa 6:0 u trećem i obezbedio duel protiv Aleksandera Zvereva.

Mislim da sam igrao OK, da nije bilo toliko loše. Prva dva seta po brejk. Na prvom je bio nec, drugi isto bezveze. Nije bilo da prvi set bukvalno poklonim, kao što mi se dešavalo u ovakvim prilikama. Pričao sam sa jednim što je komentarisao meč, igrao je fenomenalno treći set – ja sam imao 71 posto prvog servisa i šest neiznuđenih grešaka. Osećam telo od prethodnih mečeva, malo sam bio sporiji, nije to pomoglo. Ali zadovoljan sam kako je prošao turnir.

Osvrnuo se Miša i na igru Alkaraza, koji je bio agresivan i pogađao kada je bilo najbitnije.

Bio sam nekoliko puta blizu brejk lopte, 15-30, 30-30. Stalno je bio agresivan, šetao me i ispogađao je kada je bilo najbitnije. Trudiću se da budem agresivniji sledeći put. Dosta te pritiska, ne dozvoljava ti vremena i prostora da ti nešto napraviš, odmah kažnjava nedovoljno dobru loptu, a na drugoj strani se i fantastično brani. Uvek traži još više od tebe, ako ne možeš da ispratiš, nema šta da tražiš.

Miomiru je žao što nije bilo više srpskih navijača na Rod Lejver areni.

Spoljni tereni su dosta brži, dva različita turnira u odnosu na veće stadione – lopte su sporije, više prostora oko terena, drugačiji tenis se igra. Meni je bilo super, za to radim, to zamišljamo, i drago mi je da sam to iskusio i u Australiji. Žao mi je što nije bilo toliko naših, krivo mi je, nadao sam se da će doći jer je Rod Lejver Arena ali eto – rekao je pomalo razočarano Kecmanović, koji je istakao da mu je ovaj turnir pokazatelj da može i da nije slučajno bio u osmini finala Grend slema i ranije.

Video sam da mogu, da nisam slučajno prošli put igrao osminu finala, da nisam zaboravio da igram tenis, već da mora da se radi na nekim stvarima – sad smo radili i pokazalo se kao pravi put. Nastavljamo dalje i to je to.

Kecmanović ističe da su Đoković, Alkaraz, Siner i Medvedev napravili distancu u odnosu na ostale tenisere.

Više naučiš iz samog meča nego od snimka, nije bilo neizvesno, i vidiš u odnosu na njega šta moraš da popraviš da bi eventualno došao do tog nivoa. On, Nole, Siner i Medvedev su napravili razliku u odnosu na ostatak top 10 i nas ostalih.

Otkrio je i gde će naredno igrati.

Delrej Bič, prijavio sam i Dalas, ali ne verujem da ću tamo ići. Trudiću se da imam prostora za odmor i za trening.

Na kraju je otkrio i kakva je situacija oko Dejvis kupa, gde će pričati sa selektorom Troickim i doneti odluku.

U timu sam, ali treba da pričam sa selektorom da vidim koliko sam im uopšte potreban, igra se na šljaci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter