0
AdmiralBet ABA Liga

PARTIZAN U DEJANOVU ČAST: ‘Crno-beli’ razbili poletnu ekipu Mege!

Objavljeno: 22.01.24 u 21:05

Lak posao za izabranike Željka Obradovića.

Košarkaši Partizana dočekali su ekipu Mege u okviru 17. kola AdmiralBet ABA lige u ‘Štark areni’ od 19 časova. Bio je ovo lagan posao za ‘crno-bele’ koji su se osvetili mladoj i poletnoj ekipi Marka Baraća za poraz i prvog dela sezone i dobili ovaj meč rezultatom 112:80.

Utakmica je krenula u jednom veličanstvenom, ali tužnom tonu. Naime, 20.000 Grobara kao i mnoge košarkaške legende po poslednji put su se oprostile od Dejana Milojevića, koji je preminuo u Americi 17. januara usled posledica srčanog udara.

FOTO: Starsport

Meč je otvoren veoma tvrdo, teško su se postizali poeni na obe strane, a kada bi neka ekipa uspela da povede druga bi je sustizala.Partizan je uspeo da ipak ostvari prednost posle nekoliko minuta, ali je Mega onda dodala gas i uspela je da održi vođstvo do odlaska na pauzu.

 

Crno-beli mnogo bolje ulaze u drugu deonicu te preko sjajne serije Džejmsa Nanelija uspevaju da se odlepe na +10 protiv žilave ekipe Marka Baraća. Američki krilni igrač je do kraja poluvremena uspeo da postigne čak sedam trojki, a Mega nije imala adekvatnu odbranu na njegovu igru. Partizan je do odlaska na veliki odmor uspeo da dodatno uveća prednost.

I u nastavku su ‘crno-beli’ nastavili sa sjajnom igrom i demonstrirali silu nad ekipom Mege koja je bila nemoćna i nije supela da parira protivniku. U drugom delu se velika prednost Partizana popela na lak +32 (85:62), a posebno raspoložan za meć bio je Naneli koji je bio uspešan u šiti za tri poena.

Uspela je Mega u poslednjoj deonici da odigra par sinhornizovanih napada i napravila seriju od 7:0 (85:69), a li je Kaminski zaustavio nalet gostujuće ekipe. Izabranici Marka Baraća su se probudili u četvrtoj četvrtini, ali nije vredelo, pošto su košarkaši  Partizana  rutinski priveli meč kraju i ostvarili pobedu rezultatom 112:80.

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter