0
Košarka

FOTO: Printscreen/YouTube

DURANT BESAN ZATO ŠTO GA NIKO NE SPOMINJE: „Zašto ja nisam deo toga!?“ (VIDEO)

Objavljeno: 22.01.24 u 15:50

Durant se trenutno nalazi na desetom mestu liste najboljih strelaca u istoriji NBA

Kevin Durant izražava uverenje da zaslužuje da se nađe u raspravi o najboljem košarkašu svih vremena (GOAT). Poznat po izuzetnom šuterskom umeću, Durant se smatra jednim od „najčistijih“ strelaca u NBA istoriji.

Sa 27.913 postignutih poena, Durant se trenutno nalazi na desetom mestu liste najboljih strelaca u istoriji NBA, vrlo blizu Karmela Entonija (28.289) i Šekila O’Nila (28.596). Iako je odigrao manje utakmica od ova dva igrača, očekuje se da će ih prestići do kraja tekuće sezone.

Durant, u svojoj 35. godini, ima impresivan resumé, sa dva osvojena NBA šampionata (2017. i 2018.), oba puta proglašen za MVP-a finala. Takođe je bio MVP sezone 2014. i trenutno je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, sa kojom je osvojio tri olimpijska zlata (2012, 2016. i 2020).

Zato što sam otišao u Voriorse – pita se Durent da li je to razlog zašto ga niko ne pominje u GOAT raspravi.

Zašto ne bih bio tu? To je pitanje koje bi trebalo da postavite? Zašto da ne? Šta nisam uradio? -dodao je igrač Finiks Sansa.

I zaista, uglavnom se Durentova reputacija osporava njegovom odlukom da iz Oklahoma Siti Tandera pređe u redove moćnih Golden Stejt Voriorsa.

Jer se dve godine nakon što je proglašen za MVP-ja lige priključio timu koji je u prethodnoj sezoni postavio NBA rekord sa 73 pobede uz samo devet poraza.

Tokom prethodne decenije, Voriorsi su osvajali titule i pre i posle Durentove epizode u timu.

U međuvremenu, Durent nije bio šampion ni pre ni posle boravka u Voriorsima.

Nije stizao čak ni do finala.

Iz Voriorsa je prešao u Bruklin Netse kod Kajrija Irvinga, a sada je opet član tima koji ima epitet „superekipe“, sa Al-Star imenima pored sebe u vidu Devina Bukera i Bredlija Bila.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter