0
Tenis

FOTO: TKCZ

CRVENO-BELI STVARAJU NOVE ŠAMPIONE: Anastasija i Pavle osvojili međunarodne pehare na “Zvezdi” (FOTO)

Objavljeno: 22.01.24 u 12:45

Od 08. do 21. januara 2024. na terenima “Zvezde” borilo se 250 takmičara iz 31 zemalje sveta

Turniri koji su sinonim za radost mladih snaga, koji su tradicija duga 15 godina, kojima startuje svaka sezona, turniri iz kalendara Tenis Europe i ITF čiji je domaćin TK Crvena zvezda dobili su nove šampione, ovaj put šampione 2024!

Teniska sezona u Srbiji od 2009. startuje svima omiljenim Božićnim međunarodnim turnirima koji su ujedno i prilika da se provere snage mladih takmičara nakon zimskih priprema i prva prilika za sticanje bodova za međunarodne rang liste.

Od 08. do 21. januara 2024. na terenima “Zvezde” borilo se 250 takmičara iz 31 zemalje sveta. Prvi turnir bio je u znaku 14-godišnjaka, Point Open za tenisku evropsku rang listu do 14 godina (od 08.01. do 14.01.2024), a zatim je usledio Data-Driven Lab Open za ITF svetsku rang listu do 18 godina (od 15.01. do 21.01.2024).

Među domaćim takmičarima u protekle dve nedelje su se istakli Pavle Stoiljković osvajanjem šampionskog trofeja Point Opena do 14 koji je u finalu salvadao predstavnika Slovačke Maksa Lorincika 6:4, 6:2. U finalu ovog turnira u konkurenciji devojčica pobedu je odnela predstavnica BiH Tea Kovačević koja je u borbi zatron bila bolja od kineskinje Sun Ksinran 6:4, 0:6, 6:4.

Pobednički pehar takmičenja Data-Driven Lab Open do 18 godina za Srbiju je iskovala Anastasija Cvetković koja je u srpskom finalu pobedila članicu TK Crvena zvezda Milicu Popovski 6:2, 6:0. U muškoj konkurenciji ITF turnira do 18 godina na “Zvezdi” trijumfovao je predstavnik Grčke Andreas Mesis koji je u finalu pobedio Mađara Janoša Major Arnoa 6:4, 6:3.

FOTO: TKCZ

 

Više od 40 takmičara iz Srbije osvojilo je na ovim turnirima bodove za evropsku i svetsku rang listu.

Razlog zbog kojeg trajemo deceniju i po, zbog kojeg iz godine u godine radimo na tome da ovi turniri budu bolji, jači, sadržajniji je upravo taj da naša deca osvoje važne i vredne međunarodne poene igrajući kod kuće. Ponosni smo na činjenicu da je čak 40 takmičara iz Srbije ove godine uzelo bodove na terenima “Zvezde” i da su gosti iz drugih zemalja bili zadovoljni uslovima takmičenja i gostoprimstvom. Okrećemo se narednim izazovima, mnoštvu teniskih inovacija i turnira koje planiramo u 2024, u godini u kojoj svi očekujemo da teniska turbina na našoj sceni dobije nove oblike i prosperitet – rekao je Slobodan Vojinović direktor TK Crvena zvezda.

Najpoznatiji domaći takmičari koji su osvojili Božićne “Zvezdine” turnire su Miomir Kecmanović, Olga Danilović i Mia Ristić koji sada nastupaju za najjače sastave reprezentacije Srbije u Bili Džin King kupu i Dejvis kupu.

FOTO: TKCZ
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter