0
ATP

FOTO: @AustralianOpen/X

ALKARAZ: ‘Ciljevi su da oborim Novakove rekorde!’

Objavljeno: 21.01.24 u 13:10

Španac motivisan.

Drugi reket sveta Karlos Alkaraz važi jednog od veoma talentovanog tenisera u svojoj generaciji, ali je sigurno budućnost belog sporta. On je postao najmlađi igrač  još od Bjerna Borga koji je uspeo da se sedam puta uzastopno plasira u osminu finala na grend slemovima.

Uprkos tako impresivnom učinku Alkaraz ne pridaje toliko važnosti, već, kako je on istakao više ga zanima rušenje rekorda koje je postavio Novak Đoković.

-Trudim se da je dajem tome važnost jer su rekordi koje želim da oborim oni koje sada obara Novak Đoković. To su ciljevi koje sam postavio sam sebi. Rušenje rekorda poput ovog koji je držala legenda poput Borga je uvek dobra stvar, ali ako im date previše na značaju, to može da radi protiv vas – jasan je Karlitos.

Podsetimo, Alkaraz se plasirao u osminu finala Australijan opena nakon što mu je Junčeng Šang predao meč pri rezultatu 2:0 (6:1, 6:1, 1:0). Naredni susret španski teniser igraće protiv Miomira Kecmanovića sutra od 9 časova ujutru po našem vremenu.

MURINJO IPAK OSTAJE NA ČIZMI: Portugalac bi mogao da preuzme tim sa juga Italije!

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter