0
Rukomet

Toni Đerona (FOTO: @rssrbije/X)

MILENA DELIĆ O RASTANKU SA ĐERONOM: ‘Odlučili smo da ne gubimo vreme!’

Objavljeno: 20.01.24 u 12:10

‘Pokazao je manjkavosti u vođenju ekipe.’

Nakon neuspeha na Evropkom prvenstvu Nemačkoj, selektor reprezentacije Srbije, Toni Đerona je smenjen. Predsednica Rukometnog saveza, Milena Delić je za Mozzartsport govorila o raskidu saradnje sa španskim stručnjakom i istakla da su odlučili da ne gubi vreme i rastanu se na fin način.

-Imala sam korektan razgovor sa Đeronom. Sporazumno smo se dogovorili da prekinemo saradnju. Savez ima obavezu da ispoštuje njegov ugovor koji traje do juna. Toni je bio svestan da se ne planira nastavak saradnje s njim. I onda smo odlučili da ne gubimo vreme, jer nas u maju očekuje baraž za SP, da se oprostimo i poželimo sreću u budućem radu jedni drugima. Zaista nemam ništa loše da kažem o tom čoveku, nijednu ružnu reč – rekla je.

Dodala je da je pokazao manjkavosti u vođenju ekipe.

-Toliko je kooperativan, fin, profesionalan, analitičan, vredan, radan… Dao je sebe 100 odsto u ovome, ali je očigledno da je pokazao manjkavosti u vođenju ekipe. Ne mogu da branim neodbranjivo. Svi se pitamo zašto nije igrao Borzaš u nastavku protiv Mađarske kada je bio odličan u prvih 30 minuta. Svi smo videli da je trebalo da igra. I tako su neke sitnice koje su možda i odlučile – navela je ona.

Govorila je mogućin naslednicima.

-Ima još kandidata, naših trenera koji rade u inostranstvu. Moj stav, više bih volela da je to neko ko je tu. Kada je Toni dolazio bio je pravi trenutak za stranca. Mnoge smo potrošili bez potrebe, smenjivali ih brzo, bio je trenutak za inostranog stručnjaka. Sada mislim da nam treba drugačiji karakter, drugačije shvatanje sporta. Mi smo narod koji je žustar, krv vri u nama, da se nekada nešto i desi, prodrma, motiviše. To je potrebno našim igračima – rekla je Milena.

Više je za domaćeg stručnjaka.

-Više sam za domaćeg stručnjaka. Sad je i pitanje da li neki naš trener koji radi u inostranstvu sme da preuzme reprezentaciju, da li ga klub pušta? Treba dobro da se analizira sve, imaćemo razgovore sa kandidatima sigurno. Moraćemo brzo da radimo. Kad je to, ne znam još. Za desetak dana? Pitanje je, ali imamo svest da to moramo brzo da uradim – jasna je.

Nije htela da otkrije ko je prvi pik.

-Imala sam ga, ali u startu je rečeno da on ne bi ponovo da preuzima reprezentaciju. Neka ostane tajna, zasad. Ne odustajemo, ’ajmo da probamo još koji put. Po meni je to jedan od dva najbolja trenera na svetu – istakla je Delić.

MIJATOVIĆ NA IZLAZNIM VRATIMA ‘MARAKANE’: U Ljutice Bogdana stigla unosna ponuda!

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter