0
ATP

Miomir Kecmanović (FOTO: Australian open/X)

KECMANOVIĆ POBEDIO POLA PA ZAKAZAO DUEL SA KARLITOSOM: ‘Vidim sebe u Top 10!’

Objavljeno: 20.01.24 u 10:25

‘Dosta mi je toga, želja mi je da napravim iskorak’.

Srpski teniser, Miomir Kecmanović pobedio je Tomija Pola rezultatom 3:2 (6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0) nakon četiri sata igre na Australijan openu. On je nastavio sa sjajnim igrama, a u osmini finala neće imati lak zadatak, pošto ga očekuje duel sa španskim asom Karlosom Alkarazom.

– Osećaj je dobar. Želeo sam da igram pet setova, samo da vidim kako ću se osećati. Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji. – Definitivno neće biti lako. Igrali smo pre dve godine, on je otad uradio svašta, bio je i broj jedan. Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena – kad je gusto, uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije – istakao je.

Potom se osvrnuo na susret sa Polom.

– U četvrtom je bilo gusto, mislio sam da mogu – kad sam već tu, da dam sve od sebe, a ne da posle razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. Bio sam mnogo čvrst u petom setu, a on je pao. Osećao sam da sam imao mnogo prilika na njegov servis, uvek se igralo, ali nisam mogao da prelomim. To me strašno nerviralo, ali se na kraju dobro završilo – rekao je Miomir.

Dodao je da želi da napravi iskorak.

– Trenutno mi je glavno što mnogo želim i što sam gladan da se vratim tamo gde sam bio, pa da napravim iskorak. Hoću da probijem, već sam godinama oko 30-40-50. mesta, dosta mi je toga, želja mi je da napravim iskorak. Možda će malo da se oseti, ali radio sam mnogo, dokaz su i ova tri meča, spreman sam, osećam se dobro – poručio je Srbin.

Očekuje veliku podršku.

-Znači da čuješ svoje ljude, da i dalje veruju. Iako Nole neće igrati, nadam se da će ih biti mnogo i da će mi pružiti podršku. Treba na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto posto – ništa manje od toga neće proći – jasan je.

Vidi sebe u Top 10.

– Da li vidim sebe? Naravno – zaključio je Kecmanović.

OVO SE NEĆE SVIDETI MNOGIMA U SRBIJI: Evo kada igra Đoković naredni meč na AO!

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter