0
ATP

FOTO:AustralianOpen/X

ĐOKOVIĆ PORUČIO: ‘Vera je sve, bez nje ne postojim!’

Objavljeno: 20.01.24 u 09:20

‘Ja sam ponosan pravoslavni hrišćanin.’

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je posle pobede nad Ečeverijem  na kameri napisaoBog se javi’ u znak poštovanja Hrišćanskog praznika ‘Bogojavljenje’. Nole je poznat kao veliki vernik, a srpskim novinarima u Melburnu je rekao da vera znači sve i da bez nje postoji.

-Vera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim. Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvoritelja, u nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija – ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom. Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom – istakao je prvi reket sveta.

Dodao je kada čoveku ponestane motivaciju, vera je tu da ga održi.

Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu… Kada čoveku ponestane motivacije i inspiracije svakodnevne, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazi – molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljav put, to je ono što čoveka uvek može da pokrene. To ništa ne košta, a mnogo značI – jasan je Đoković.

Naredni meč Novak igra protiv Adrijana Marina u nedelju, a susret će početi u 3:30 po srednjeevropsom vremenu.

OKRŠAJ SRBA PRIPAO BOGDANU: Atlanta bolja od Majamija! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter