0
Ostali sportovi

during the 2023 IHF World Handball Championship between Serbia and Germany at Spodek on January 15, 2023 in Katowice, poland. (Photo by Starsport.rs ©)

SADA JE GOTOVO: Toni Đerona više nije selektor rukometne reprezentacije Srbije!

Objavljeno: 19.01.24 u 16:11

Ovako nešto je moglo i da se predivdi

Rukometni Savez Srbije doneo je odluku o smeni selektora Tonija Đerone nakon razočaravajućeg nastupa reprezentacije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Sa samo jednim osvojenim bodom u grupnoj fazi, Savez je preduzeo korake ka promeni vođstva u cilju podizanja nivoa igre tima.

U zvaničnom saopštenju Saveza ističe se da je do dogovora o sporazumnom raskidu saradnje došlo nakon prijateljskog sastanka. Predsednica Saveza, Milena Delić, izrazila je zahvalnost doskorašnjem treneru na saradnji, dok se Savez okreće novim strategijama i izboru novog stručnog štaba.

Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno.

Toni Đerona je istakao da nije lako nositi se sa situacijom nakon Evropskog prvenstva.

Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate.

Đerona je na klupu Srbije seo nakon uspeha sa Tunisom sa kojim je bio prvak i viceprvak Afrike. Od 2020. godine Orlovi nisu ostvarili značajniji uspeh.

2
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter