0
Evropske lige

Mihajlo Ilic celebrates after scoring a goal during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Cukaricki at stadium FK Partizan (JNA) on November 212, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SRBIN STIGAO U BOLONJU: Mihajlo Ilić zvanično potpisao za novi klub i izabrao ovaj broj! (FOTO)

Objavljeno: 18.01.24 u 20:10

Mladi fudbaler je krenuo u svoju životnu avanturu

Posle četiri godine Partizan je konačno prodao igrača u Seriju A, a Mihajlo Ilić, mladi defanzivac iz Jagodine, postao je prvi crno-beli u italijanskom prvenstvu od transfera Marka Jankovića u SPAL zimi 2019. godine.

Ilić je predstavljen kao novo pojačanje Bolonje nakon uspešno obavljenih lekarskih pregleda i sprovedenih papiroloških formalnosti, a izabrao je broj 4. Bolonja je platila Partizanu osnovnih 4.500.000 evra, s mogućnošću dodatnih bonusa koji bi mogli doneti još milion evra klubu iz Humske. Bonusi uključuju 333.000 evra nakon Ilićevih 20. odigranih utakmica, još 333.000 evra posle 30. odigranih mečeva, i završnih 330.000 evra kada dostigne 50 odigranih utakmica za Bolonju.

Mihajlo Ilić, koji je u Partizanu već skupio 32 nastupa u prvoj ekipi za manje od godinu dana, imaće priliku da nastavi svoj razvoj u jačem italijanskom takmičenju. Klub ima planove za mladog defanzivca, a trener Mota Tijago ima ključnu ulogu u oblikovanju Ilića i pravljenju strategije za njegov dalji napredak.

Ilić je potpisao ugovor sa Bolonjom do juna 2028, uz početnu godišnju platu od 600.000 evra. Očekuje se da će mladi fudbaler dobijati progresivno povećanje plate u zavisnosti od broja odigranih utakmica. Partizan se takođe nada povećanju zarade kroz bonus strukturu, dok će Ilić imati priliku za napredovanje i dodatnu motivaciju kroz povišice nakon određenog broja odigranih mečeva.

Ovaj transfer ocenjuje se kao uspešan posao kako za Partizan, tako i za igrača, a agent Uroš Jakovljević i njegov saradnik Vlado Borozan doprineli su realizaciji ovog značajnog prelaska na fudbalsku scenu Italije.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter