0
Fudbal

FOTO: @Inter/X

JOŠ JEDNA PROMENA U ITALIJANSKOM SUPER KUPU: Ovo će podeliti fudbalske fanatike!

Objavljeno: 18.01.24 u 13:50

Italijani uvode novo pravilo.

Super kup Italije igraće se u Rijadu Saudijskoj Arabiji, odmah nakon što je okončan španski. Ove godine će učestvovati četiri tima, po sistemu polufinale i finale. Mnogi će reći da je ovakav sistem bespotreban i da nema tu draž ako se ne igra u državu odakle su i klubovi, što u većini i jeste istina.

Nekada se ovo takmičenje igralo pre početka sezone i igrala su dva tima, ali sada je promenjeno i održava se u sred takmičarske godine, što možda i remeti klubove zbog obaveza u domaćem šampionatu i Evropi. Iz godine u godinu sve više mečeva se igra, a fudbaleri se sve više troše i učestalije su povrede, ali i zdravstveni problemi. 

U ovogodišnjem izdanju Super kupa Italije odmeriće snage Napoli protiv Fiorentine, odnsono Inter protiv Lacija. Ono što je novina je da nakon 90 minuta plus nadokande vremena neće biti produžetaka u slučaju nerešenog ishoda, već će se odmah izvoditi penali, baš kao i UEFA Super kup.

-Ako je na kraju regularnih 90 minuta rezultat nerešen, sudija će obezbediti izvođenje jedanaesteraca, na način predviđen Fudbalskim pravilnikom u stavu: Procedure za određivanje pobedničke ekipe na utakmici. (spor o produžetku nije predviđen)“. Ukratko, kao i uvek zvanična dokumenta ostaju suva, bez posebnih objašnjenja promene. Očigledno, međutim, postoje konkretni razlozi za ukidanje komponente koja je puna adrenalina. i cenjeno u javnosti, pogotovo što je pet izmena omogućilo više preokreta u „dodatnih“ pola sata, prethodno uslovljenih iscrpljenim igračima, ali poenta je upravo u tome: želimo da sprečimo da se igrači previše izmore pre finala. Razmislite o Inter-Laciju, sa pobednikom koji se vraća na teren posle samo dva dana „pauze“ između petka i ponedeljka. Devedeset minuta umesto 120 čine svu razliku u svetu. Nadalje, mora se imati u vidu da će sva tri meča se igra na istom stadionu, King Saud u Rijadu, a hipotetički dodatni sat igre (pola sata za polufinale) bi rizikovao da finalistima dovedu do stradanja terena u njihovom trećem meču za pet dana. Dakle, u slučaju nerešenog rezultata, postoje kazne – navode iz Serije A.

VELIKI PEH ZA PARTIZAN: Bez jednog od najvažnijih igrača u Atini! (FOTO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter