0
Košarka

Nebojša Čović (FOTO: Starsport)

ČOVIĆ O MILOJEVIĆU: ‘Još tada se videlo ko je i šta je, bio je u planovima…’

Objavljeno: 18.01.24 u 12:10

 ‘Izgubili smo pravog čoveka, odličnog košarkaša i stručnjaka.’

Juče je ceo košarkaški svet zavijen u crno. Naime, član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, Dejan Milojević preminuo je nakon poslednica srčanog udara. Ogroman broj ljudi se oprašta od ovog pre svega divnog čoveka, a predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović je govorio o njemu u jutarnjem programu ‘TV Prva’.

– Strašna tragedija. Dejan je 98. došao kod nas u FMP i ja sam ga tada uzeo iz Beovuka. Tada smo doveli i Aškrabića i podmladili smo ekipu. Bio je dve godine kod nas i već tada se afirmisao, svi su mislili da ćemo sa mladim igračima ispasti. Tad se videlo ko je i šta je Dejan – naveo je.

Dodao je da bio uporan i potpuno posvećen košarci.

-Imao je problema sa kolenima, jako puno je trenirao, bio je uporan i kao trener, bio je potpuno posvećen košarci i porodici. Planski je kombinovao kada sin upiše fakultet tamo, pa je i tamo pravio izvanrednu karijeru. Dejan je izuzetno i dobar čovek bio – rekao je prvi čovek ‘crveno-belih’.

Čović je otkrio da je Milojević bio u planovima da bude selektor Srbije.

– Izgubili smo pravog čoveka, odličnog košarkaša i stručnjaka. Bio je i u planovima za selektora Srbije, mada je bio već i pomoćnik Igora Kokoškova, tako da koristim priliku da izrazim saučešće njihovoj porodici. Svi smo izgubili velikog čoveka. Pratio sam celu situaciju, eto nažalost nije uspeo da se izbori. To je bio obilan srčani udar. I tada na pregledima je bila priča oko proširenog srca, šta znam, kaže naš narod da je to sudbina. Vedro lice, čak i kad je bio ljut, ta ljutnja kao da nije bila prirodna – istakao je on.

JAKA PORUKA SINA DEJANA MILOJEVIĆA: Ipak ništa nije kao porodica! (FOTO)

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter